Hafta sonu atıştırmalıkları ya da misafir sofraları için birebir olan bu tarif, kolay hazırlanışı ve çıtır kıvamıyla sofralarınıza renk katıyor. Elidemir’in kendi mutfağında deneyip önerdiği bu kanatlar, artık evde yapabileceğiniz en pratik favorilerden biri olacak.

Malzemeler
- 1 kg tavuk kanadı (ortadan ikiye kesilmiş)
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı hardal
- 1 yemek kaşığı sarımsak ezmesi
- 1 yemek kaşığı acı sos
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
Nasıl yapılır?

- Tavuk kanatlarını ortadan ikiye kesin.
- Bir kapta yoğurt, hardal, sarımsak ezmesi, acı sos, biber salçası, zeytinyağı ve tuzu iyice karıştırarak özel sosu hazırlayın.
- Kanatları bu sosun içinde harmanlayın ve üzerini kapatarak buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
- Dinlenen kanatları fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika pişirin.
- Sıcak sıcak servis edin.
Kısa sürede hazırlanan bu tek lokmalık kanatlar, ister yanında patates eşliğinde ister soslarla birlikte servis edilerek keyifli sofralara lezzet katıyor.


