Teknoloji

Apple Şaşırttı: M3 MacBook Air M4’ten Beklenen Hıza Ulaştı

Ünlü bir YouTuber, değiştirilmiş M3 MacBook Air bilgisayarı özel bir soğutma çözümüyle maksimum potansiyel performansına yükseltmeyi başardı.

YouTuber MaxTech olan kişi, M3 MacBook Air cihazı özel bir soğutucuyla değiştirerek M4 MacBook Air’den beklenen seviyelere çıkardığı görüldü. Ayrıca kendisi daha pahalı olan M3 MacBook Pro modelinden daha yüksek bir performans elde ettiğini de söyledi.

M3 MacBook Air, M3 MacBook Pro’yu geride bırakıyor

MaxTech’e göre, termal pedlerini ve SVALT markasının DHCR soğutma istasyonunu kullanarak M3 MacBook Air’in performansını bazı durumlarda %50’ye kadar artırdığını iddia etti. Apple’ın hızlı M3 MacBook Air cihazının 114 dereceye kadar ısınma göstererek performans düşüşlerine yol açtığı bilinmekte.

Testte kullanılan soğutma araçları beklenmedik bir performans artışının kilidini açmayı başardı. SVALT’ın DHCR soğutma malzemeleri, MacBook’un dışını soğuturken dik durmasını da sağlıyor ve böylece M3 çipini içeriden soğutabiliyor.

3DMark Wildlife adı verilen testde bu soğutma yöntemiyle MacBook Air’in performansını kapalı ekran modunda 4.198 puandan 7.309’a çıkardığı gözlemlendi. Bu puan ile M3 MacBook Air’in ısınmayan ortamlarda aldığı puanın yalnızca 800 puan, M3 MacBook Pro cihazın ise 600 puan altında kaldı. Fakat orada da durmadı.

MaxTech, dahili soğutma çözümüyle harici kasa arasındaki termal pedleri kullanarak MacBook Air modelini sürekli performansını MacBook Pro’yu geride bırakarak 8.062 puana çıktı. Bu sonuçla MacBook Air’in farklı soğutma çözümünün MacBook Pro’ya kıyaslandığında önemli etkisi ortaya çıkıyor.

Bu değişikliklerin değeri ise 279 dolar olduğu söyleniyor. SVALT’ın DHCR soğutma istasyonunu, M3 MacBook Air’i öncelikli olarak masa üzerinde kullananlar için pratik bir çözüm sunuyor ve aynı zamanda bağlantılı ekran kullanımına da uygun hale geliyor.

Bu istasyonlarla, kullanıcılar MacBook’larını değiştirmeye gerek kalmadan cihazlarının performansını artırmalarına alternatif sunuyor . MaxTech’in keşfinin M3 MacBook Air’in soğutma çözümün de M3 MacBook Pro’dan ne kadar farklı olduğunu ve bu farkın da sürekli performans üzerindeki etkisinin altını çiziyor.

Bu alternatifler, M3 MacBook Air kullanıcılarının kayıp performansı geri kazanmalarında ve cihazlarından en iyi şekilde yararlanmalarına yardımcı olabilmesiyle ön plana çıkıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu