Haber

Bakan Mehmet Özhaseki’den Van depremi paylaşımı: 400 bin bağımsız bölümün dönüşümüne devam ediyoruz

Van 12 yıl önce büyük bir deprem felaketi yaşadı.

23 Ekim 2011 günü öğle saatlerinde meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki depremin ardından 9 Kasım 2011 tarihinde 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

10 yıl önce yaşanan depremin açtığı yaralar, devletin yaptığı yatırımlar ve ülkenin dört bir yanından gönderilen yardımlarla kısa sürede iyileşti.

Van’ın deprem konutları kısa sürede yükseldi

Erciş ve çevre köylerde büyük hasar meydana geldi. Binlerce yıkılan bina birçok vatandaşa mezar oldu.

Bu süreçte devletin tüm kaynaklarını seferber etmesiyle afet konutları kısa sürede arttı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki de depremin 12. yıl dönümüne ilişkin bir paylaşım paylaştı.

“Kentsel dönüşüm çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz”

Özhaseki şu ifadeleri kullandı:

Van depreminin 12. yıl dönümünde, tüm afetlerde kaybettiğimiz canlarımızı rahmetle anıyorum. Ülkemizi başta deprem olmak üzere tüm afetlere hazır hale getirmeye kararlıyız. Bu anlamda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde kentsel dönüşüm çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

“400 bin bağımsız bölümün dönüşümüne devam ediyoruz”

Ülkemiz genelinde; 2012 yılından bu yana 2 milyon 200 bin bağımsız bölümün dönüşümünü tamamladık. 400 bin bağımsız bölümün dönüşümünü sürdürüyoruz. Bugüne kadar bakanlık olarak kentsel dönüşüm projelerine 480 milyar TL kaynak sağladık. Vatandaşlarımızla el ele vererek Türkiye Yüzyılının sağlam, güvenli, sıfır atıkla uyumlu, iklim dostu şehirlerini inşa etmeye kararlıyız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu