Yaşam

Bazı yaralar işe yarar inanın: Didem Madak’a saygıyla

Hayata adım attığı andan itibaren zorlu süreçlerden geçen şair-yazar Didem Madak’ın ölümünün 14. yıl dönümü…

8 Nisan 1970 yılında İzmir’de dünyaya gelen Madak, anne ve babasının öğretmen olması nedeniyle Amasya ve Burdur’da yaşadı. 1983 yılında annesini kaybetmesi, hayatında onarılamaz yaralar bıraktı.

Bu kayıp Madak’ın şiire ve edebiyata yönelmesine de neden oldu. Annesinin ölümünden sonra babasının evlenmesi baba-kız ilişkisini açmış ve Didem Madak babasından giderek uzaklaşmaya başlamıştır.

Didem Madak, üniversite sınavına girdiği ilk yıl Ege Üniversitesi Biyoloji bölümünü kazandı. Maddi sıkıntılar nedeniyle zor zamanlar geçirince okulu bırakmak zorunda kaldı ve çalışmaya başladı.

Bu dönemde yeniden sınavlara hazırlanan Madak, üniversitenin hukuk bölümünü de geçti. Birinci sınıfa kadar devam eden Madak, babasıyla yaşadığı sorunlar nedeniyle okulunu dondurdu.

Okulu bırakan Madak, 16 yaşında ilk evliliğini yaparak babasını ve konutunu terk etti. Madak yaklaşık 4 yıl evli kaldı ve ardından boşandı.

Zor zamanlar…

Boşanmanın ardından maddi ve manevi sorunlar yeniden baş göstermeye başladı. Bu sefer tek başına hayata tutunmaya çalıştı. Ne anne, ne baba, ne de eş… Bir apartmanın bodrum katına yerleşir ve ilk şiirlerini burada yazmaya başlar.

Ölümüne kadar İstanbul’da yaşayan Didem Madak, ikinci evliliğini Timur Çelik ile yaptı. İstanbul Eczacı Odası’nda avukatlık yapmanın yanı sıra şiir çalışmalarına da devam etti.

İlk kitap…

İkinci evliliğinden bir kızı olan Didem Madak, doğum yaptıktan sonra bir süre şiir yazmayı bırakmış ve edebiyattan uzaklaşmıştır.

İlk kitabı Grapon 2000 yılında yayınlandı. Ardından 2002 yılında Ah’lar Ağacı ve 2007 yılında Pulbiber Mahallesi izledi.

Didem Madak öldü

2010 yılında kolon kanseri teşhisi konulan Madak, uzun bir tedavi sürecinden geçti ve bir yıl boyunca hastalıkla mücadele etti. Bu mücadelede mağlup olan şair 24 Temmuz 2011’de aramızdan ayrıldı.

Kalbimize dokunan mısraları ve sözleri kaldı.

Bir Didem Madak geçti bu dünyadan.

saygılarımla…

Kitap sayfası için iletişim:

[email protected]

haber-karacabey.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu