Yaşam

BU HAFTA İBB ŞEHİR TİYATROLARINDA!

Bu hafta Carlo Goldoni’den Moliere’ye, Alexander Galin’den Lot Vekemans’a kadar klasik ve çağdaş yazarların eserlerinin yer aldığı güçlü bir repertuvar tiyatro severleri bekliyor.

Bu hafta; İki Efendinin Hizmetkarı, Tartuffe, Zehir, Oscar, Geçit, Godot Geldi, Etiketli Tabut, Çingene Boksör, Gidiş-Dönüş Moskova adlı oyunlarımız seyirciyle buluşacak.

Maç biletlerini gişelerden, https://sehirtiyatrolari.ibb.istanbul/ ve Biletinial.com adresinden temin edebilirsiniz.

Bu Haftanın Programı (25-28 Ekim 2023)

İKİ EFENDİN HİZMETÇİSİ

Pantolone, kızı Dottore’yi oğlu Slvio ile evlendirmeye karar verir ve evinde bir tören düzenler. Gençler birbirlerine aşıktır ama daha önce Pantolone’nin kızıyla evlenme sözü veren ve öldüğünü düşündükleri Federico Rasponi’nin bu törene gelmesiyle işler karışır.

İtalyan Halk Tiyatrosu Commedia Dell Arte’nin seçkin örneklerinden biri olan, sözlü gelenekten beslenen, uşak Truffaldino’nun kurnaz hazırcevaplığıyla ilerleyen oyun, seyirciye keyifli bir seyir sunuyor.

Senaryosunu Carlo Goldoni’nin yazdığı, yönetmenliğini Aslı Öngören’in üstlendiği oyunda Çağlar Ozan Aksu, Dolunay Pircioğlu, Eraslan Sağlam, Hamit Erentürk, Mert Tanık, Murat Bavli, Müslüm Tamer, Seda Çavdar, Volkan Öztürk, Yeliz Gerçek, Yılmaz Aydın yer alıyor.

Oyun, 25-28 Ekim 2023 tarihleri ​​arasında Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde gösterime girecek.

TARTUF

Bu ölümsüz eserde, ailesinden ve çevresinden kimsenin sözünü dinlemeden, evine namussuz bir münzevi yerleştirerek kendisinin ve çevresindekilerin hayatını daha da kötüleştiren zengin bir adamın; İnancı, aileyi, aşkı, kadın-erkek farklılıklarını, geçmişimizi, bugünümüzü, mizahı, müziği, acıyı, üzüntüyü ve çeşitli rahatsız edici anları iç içe ve tüm dinamikleriyle izleyiciye sunuyoruz.

Orhan Veli’nin olağanüstü çevirisi ve şiirlerinden derlenen şarkılar eşliğindeki gösterimizle hayata dair bu tuhaf bilmeceyi bir kez daha kahkahayla karşılıyoruz.

Molière’in yazdığı, Orhan Veli Kanık’ın çevirdiği, yönetmenliğini Yiğit Sertdemir, Bennu Yıldırımlar, Emre Şen, Gürkan Başbuğ, Mehmet Soner Dinç, Murat Garipağaoğlu, Naci Taşdöğen, Nilay Bağ, Özge Kırdı, Semah Tuğsel, Tolga Kâfi, Yeşim’in yaptığı oyunda Koçak ve Zeynep Göktay Dilbaz başrollerde.

Oyun, 25-28 Ekim 2023 tarihleri ​​arasında Kağıthane Sadabad Sahnesi’nde sahnelenecek.

ZEHİR

Geçmişte yaşanan trajik bir kaybın ardından ayrılan çift, yıllar sonra yeniden bir araya gelmek zorunda kalır. Bu buluşma geçmişle acı dolu bir hesaplaşmaya dönüşür.

Karşı tarafın ne hissettiğine dair eksik parçalar yerine oturur. Kadın ve erkeğin bakış açılarına odaklanan eser, Hollanda prömiyerinin ardından birçok dile çevrildi.

Lot Vekemans’ın yazdığı, çevirmenliğini ve yönetmenliğini Şaban Ol’un yaptığı oyunda Sevinç Erbulak, Ahmet Saraçoğlu, Aslıhan Kandemir, Eraslan Sağlam rol alıyor.

Oyun, 25-28 Ekim 2023 tarihleri ​​arasında Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi’nde sahnelenecek.

OSCAR

Christian Jacqueline’e, Colette ise Oscar’a aşıktır. Christian, Mösyö Bernard’dan uzun süredir sevdiği kızını istemeye niyetlidir. Colette ise babası Mösyö Bernard’a söylediği yalandan yola çıkarak sevgilisiyle evlenme planları yapmaktadır.

Ancak ne Christian doğru kızı istiyor ne de Colette doğru adamla evlenmek üzere. Birkaç dakika içinde karmaşıklaşan olaylar kolay çözülecek gibi görünmüyor.

Claude Magnier’in yazdığı, çevirisini Asude Zeybekoğlu’nun üstlendiği, yönetmenliğini Ersin Umulu’nun üstlendiği oyunda Abdullah Topal, Aslı Aybars, Asrın Gurur Kuyucak, Cem Karakaya, Ceylan Çete, Davet Büyüksayar, Damla Cangül Yiğit, Hakan Gümüş, Hüseyin Emre Şen, İrem Erkaya yer alıyor. . Oyuncular: Neslihan Ayşe Öztürk, Oğuzhan Oğuz.

Oyun, 25-28 Ekim 2023 tarihleri ​​arasında Ümraniye Sahnesi’nde sahnelenecek.

GEÇİT

Yolculukları sırasında bir ağa ve bir maraba dağın zirvesinde mola verir ve saklandıkları yerden kontrol noktasını izlerler. İki insan arasındaki ilişki aslında insanlığın varoluşundan bu yana mücadele ettiği sahiplenme ve zalim-mazlum hikâyesinin özeti gibidir.

Senaryosunu Cem Düzova’nın yazdığı, yönetmenliğini Nihat Alpteki’nin üstlendiği oyunda Gürol Güngör, Hasip Tuz, Emre Narcı, Müslüm Tamer rol alıyor. Oyun, 25-28 Ekim 2023 tarihleri ​​arasında Gaziosmanpaşa Sahnesi’nde sahnelenecek.

GODOT GELDİ

“Godot Geldi” Karadağlı yazar Miodrag Bulatoviç’in İrlandalı yazar Samuel Beckett’in “Godot’yu Beklerken” adlı eserinden sonra ve ona bir “referans” olarak yazdığı bir oyundur…

“Olay” bir bataklıkta gerçekleşir. Becket’in oyununda; Godot bekleniyor… Bulatoviç’in oyununda Godot bir fırıncı olarak karşımıza çıkıyor… Beckett eserindeki kavramlara dayalı evrensel bir resital sunarken, Bulatoviç aynı tematik yapıyı kullanmasına rağmen karakterlerin yapısını değiştiriyor ve en azından kısmen mekanın yapısı. Daha çok “semboller”e odaklanılmıştır…

Hem Beckett hem de Bulatovic’te bekleyenler için önemli olan, kimin beklediği değil, beklemenin kendisidir… Bu durumda; Kimliği tam olarak bilinmeyen bir “geliş”in, açıkça tanımlanmış bir “gidiş”e dönüşmesinin öyküsüdür “Godot Geldi” diyebiliriz…

Miodrag Bulatoviç’in yazdığı, Sevgi Soysal’ın çevirdiği ve Ragıp Yavuz’un yönettiği oyunda Ali Mert Yavuzcan, Can Başak, Can Ertuğrul, Derya Çetinel, Meriç Benlioğlu, Murat Coşkuner yer alıyor.

Oyun, 25-28 Ekim 2023 tarihleri ​​arasında Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi’nde sahnelenecek.

ETİKET TABUTU

Adına tarihin dipnotlarında rastlayabileceğimiz, Türkiye’nin ilk kadın oyun yazarı, teorisyeni, aktivisti, sosyal ve politik hayatın her alanında öncü Fatma Nudiye Yalçı’nın hikayesi.

Dr. mücadelesine 1920’li yıllarda başladı. Kendisine Hikmet Kıvılcımlı ve Nazım Hikmet eşlik ediyor.

Bilgesu Erenus’un yazdığı, Yelda Baskın’ın yönettiği oyunda Bensu Orhunöz, Ceren Hacımuratoğlu, Lale Kabil, Nazan Yatgın Palabıyık, Selin Türkmen, Şenay Bağ, Mana Alkoy rol alıyor.

Oyun, 25-28 Ekim 2023 tarihleri ​​arasında Gazhane Müzesi’nde sahnelenecek Prof. Dr. Sevda Şener Sahnesi’nde.

ÇİNGENE BOXER

1920’li yılların boks yıldızı Johann Wilhelm Trollmann’ın trajik yaşamını konu alan oyun, kurgusal karakter Hans’ın tanıklığı üzerinden izleyiciye anlatılıyor.

Çocukluk yıllarında tanışan ikili, yılları güçlü bir dostluk bağıyla geride bıraktı. Kendine has tarzıyla yıldızlaşan çingene boksör Ruki, Nazi Almanyası’nın faşist politikalarına ve ayrımcılığına maruz kalır. Almanya Şampiyonu olmasına rağmen kendisine bu unvan verilmiyor ve sürekli kaybetmeye mahkum ediliyor.

Yoksul mahallelerde başlayan, toplama kamplarına kadar devam eden bir dostluğun çarpıcı hikayesi… Rike Reiniger’in yazdığı, Cafer Alpsolay’ın yönettiği oyunda Ercan Demirhan başrolde.

Oyun, 25-28 Ekim 2023 tarihleri ​​arasında Müze Gazhane Meydanı Sahnesi’nde sahnelenecek.

GİDİŞ DÖNÜŞ MOSKOVA (RETRO)

Eşinin ölümünün ardından kızı ve damadıyla birlikte Moskova’da yaşamaya başlayan Nikolai Mihayloviç Chmutin, sakin ve huzurlu bir hayat yaşama umuduyla köyüne gitmek istiyor.

Babasının köyde yalnız yaşayamayacağını düşünen kızı Ludmilla ve anlaşamadığı damadı Leonid, onu evlendirme planları yapmaktadır. Leonid, Chmutin’in içlerinden birini eş olarak seçeceğini umarak üç yalnız kadını eve davet eder. Üç gelin adayının aynı anda eve gelmesiyle planlar karmaşıklaşacaktır.

Senaryosunu Alexander Galin’in yazdığı, çevirisini Hale Kuntay’ın yaptığı, yönetmenliğini Engin Gürmen’in üstlendiği oyunda Aybar Taştekin, Ayşe Nurseli Tırışkan Akpınar, Esra Ülger, Hikmet Körmükçü, Mahperi Mertoğlu, Zihni Göktay yer alıyor. Oyun, 28 Ekim 2023’te Beylikdüzü Yakuplu Rasim Öztekin Sahnesi’nde sahnelenecek.

arac-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu