Ekonomi

Emerson Electric hisseleri tahminlerin üzerinde yükseldi

Emerson Electric’in (EMR) hisseleri Çarşamba günü şirketin son üç aylık mali sonuçlarını açıklamasının ardından keskin bir yükseliş yaşadı. Bu sonuçlar analistlerin ortalama varsayımlarını karşılamasa da ikinci çeyrek için hisse başına kazanç (EPS) tahminlerini aştı.

Şirket, ilk çeyrekte 0,78 $’lık hisse başına kazanç elde etti; bu, mali analistlerin 1,04 $’lık tahmininin 0,26 $ altındaydı. Çeyrek gelir, beklenen 3,91 milyar doların gerisinde kalarak 3,37 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Gelirler beklenen rakamları karşılamasa da geçen yılın aynı dönemine göre %22, yeni sipariş hacmi ise geçen yılın aynı çeyreğine göre %4 arttı.

İleriye baktığımızda Emerson Electric, 2024’ün ikinci çeyreği için EPS’nin 5,26 dolar olan konsensüs varsayımının üzerinde, 5,30 ila 5,45 dolar ortasında olacağını tahmin ediyor. Şirket ayrıca bu dönem için net satış büyümesinin yaklaşık %14,5 ile %17 arasında olmasını bekliyor.

Emerson CEO’su Lal Karsanbhai şunları söyledi: “Yıla olumlu başlangıcımız, operasyonel uygulamaya olan istikrarlı vurgumuz ve süreç sistemlerimiz ile hibrit çözümlerimize yönelik devam eden güçlü talep, bize 2024 tahminimizi revize etme konusunda güven veriyor.”

Şu anda Emerson hisseleri %11’den fazla artış gösterdi.

Bu mali sonuçların açıklanmasının ardından Deutsche Bank analistleri, hisse senedine ilişkin tutma tavsiyelerini korumaya ve 106$’lık bir fiyat hedefi belirlemeye karar verdi. Analistler şu yorumu yaptı: “Emerson, iş birimlerinin çoğunda ortak olan önemli bir temel operasyonel performans sergiledi, yılın ilk yarısında yeni siparişlerde beklentilerini aşan bir büyüme bildirdi ve yılın ikinci çeyreği ve ikinci yarısı için rehberlik yayınladı bu analistlerin ortalama tahminleriyle uyumluydu.”

“Geçen raporlama sezonundan bu yana, bu hisse senedine çok az yatırımcı ilgisi oldu, bu da bizi beklentilerin oldukça mütevazı olduğuna inandırarak hisse senedinde bugünkü önemli fiyat artışının yolunu açtı” diye eklediler.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla ayrıntı için lütfen şartlar ve koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu