Ekonomi

Event sektörü deprem bölgesi için devlet desteği bekliyor

TESKON Lideri Yılmaz Ulucan yaptığı yazılı açıklamada, deprem bölgesinde faaliyet gösteren düğün ve parti mekanları, aranjman, ses ve sahne heyeti şirketlerinin önemli maddi ve manevi kayıplara uğradığını belirtti.

Sektörün Kovid-19 salgınının yol açtığı ekonomik kayıpları aşmaya çalışırken deprem felaketinin bunu kat kat artırdığına işaret eden Ulucan, “Etkinlik sektörü paydaşlarımızın 200 yıl süreyle o bölgelerde iş yapamayacakları öngörülüyor. en az iki yıl daha Deprem bölgesindeki etkinlik sektörü paydaşlarımıza destek olmak için devletimizden kısa çalışma ödeneği, uygun faiz ve kira desteği ile kredi imkanı konusunda yardım bekliyoruz” sözlerini kullandı.

TESKON’un kurucularından Anadolu Davet ve Etkinlik Kolları Federasyonu Lideri Murat Köksal, etkinlik biriminin insanların sadece mutlu günlerinde değil, hüzünlü ve acılı günlerinde de yanlarında olduğunu belirtti.

Deprem bölgesinde çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Köksal, bölgedeki çocukların moral ve motivasyonlarını artıracak bir dizi etkinlik planladıklarını, oyun alanları, animasyon gösterileri, açık hava sineması, patlamış mısır ve pamuk sağladıklarını kaydetti. çadırkentlerde ve mahallelerde şekerleme hizmeti.

haber-karahalli.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu