Haber

FIBA Basketbol Dünya Kupası’nda Almanya ve Sırbistan finale yükseldi

Almanya: 111-113

Sezer AFŞAR/ İSTANBUL, – FIBA ​​Basketbol Dünya Kupası yarı finalinde rakiplerini mağlup eden Sırbistan ve Almanya, finale yükselmeyi başardı.

FIBA Basketbol Dünya Kupası’nda yarı final maçları sona erdi. Günün ilk yarı final maçında Sırbistan ile Kanada, Filipinler’in başkenti Manila’daki Mall of Asia Arena’da karşı karşıya geldi. Maçı baştan sona üstün kılan Sırbistan, sahadan 95-86 galip gelerek yarı finale yükselen ilk takım oldu. Sırbistan’da Bogdan Bogdanovic 23 sayıyla galibiyette büyük pay sahibi olurken, Kanada’da RJ Barrett ise 23 sayıyla oynamasına rağmen mağlubiyetin önüne geçemedi.

ABD’YE ŞOK: ALMANYA FİNALDE

Günün son yarı final maçında Almanya ile ABD finale çıkmak için çaba gösterdi. Büyük çekişmeye sahne olan müsabakanın ilk periyodunu Almanya 33-31 önde tamamlarken; ABD ilk yarıyı 60-59 önde geçti. Üçüncü periyotta 35 sayı üreten Almanya, bu periyodu 94-84 önde geçti. ABD son periyotta aradaki farkı eritmeyi başarsa da Almanya parkurda 113-111 kazanarak finale adını yazdırdı. Almanya’da Andreas Obst 24 sayıyla maçın en skorer ismi olurken; ABD’de Anthony Edwards’ın 23 sayısı mağlubiyete engel olamadı.

Sırbistan ile Almanya’nın ortasında oynanacak 2023 Basketbol Dünya Kupası’nın final maçı 10 Eylül Pazar günü saat 15.40’ta başlayacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu