Haber

Hırvatistan, Ukrayna ve ABD ile enerji işbirliğini geliştirmek istiyor

Hırvatistan, Ukrayna ve ABD ile güç güvenilirliği konusunda işbirliğini geliştirmeyi hedefliyor.

Hırvatistan Başbakanı Andrej Plenkoviç, başkent Zagreb’de düzenlenen “4. Transatlantik Enerji ve İklim İşbirliği Ortaklığı Bakanlar Toplantısı” kapsamında Ukrayna Enerji Bakanı Alman Galushchenko ve ABD Enerji Bakanı Jennifer Granholm ile bir araya geldi.

Başbakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Hırvatistan’ın Ukrayna’ya siyasi, ekonomik, insani ve askeri desteğinin devam edeceği vurgulandı.

Hırvatistan’ın Ukrayna’nın enerji altyapısının yenilenmesi için işbirliğine hazır olduğuna işaret edilerek, Ukrayna’nın enerji güvenliğinin değerli olduğu belirtildi.

ABD’li Bakan Granholm ile görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada, iki ülke ilişkilerinin çok iyi düzeyde olduğu ifade edilerek, “Görüşmede Hırvatistan’ın Avrupa’nın enerji güvenliğine verdiği destek ele alındı. Özellikle sıvılaştırılmış enerjinin artırılması doğal gaz (LNG) kapasitesi, plan çok önemli.” ifadesi yer aldı.

Açıklamada, Hırvatistan’ın yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırım yaptığı, Hırvatistan’ın jeotermal potansiyelinin ABD ile gelecekteki menfaatlerinde yeni bir işbirliği alanı oluşturacağı kaydedildi.

haber-manyas.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu