Haber

Malatya’da ağır hasarlı bina patlayıcılarla yıkıldı

KAHRAMANMARAŞ merkezli depremin vurduğu Malatya’da 6 Şubat depremlerinde ağır hasar gören 12 katlı bina 280 kilo patlayıcı kullanılarak yıkıldı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasar gören binaların yıkım çalışmaları devam ediyor. Kent merkezindeki binaların yıkım işlemleri iş makineleri tarafından yapılırken, Yeşilyurt ilçesine bağlı Bostanbaşı Mahallesi’ndeki yüksek binaların yıkım işlemlerinin patlayıcı kullanılarak yapılmasına karar verildi. Bostanbaşı Mahallesi’ndeki 12 katlı binanın yıkımı için çalışma başlatan uzmanlar, yaptıkları incelemenin ardından taşıyıcı kolonların üzerine patlayıcı yerleştirdi. Çevre güvenliği sağlandıktan sonra fünyenin ateşlenmesiyle 12 katlı bina saniyeler içinde yerle bir oldu.

Binanın yıkılması için 3.500 delik açıldı. Ayrıca zemine ve 1, 3, 7 ve 9’uncu katlara toplam 280 kilo dinamit döşendi. Binanın yıkımı sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilirken, olay sırasında büyük gürültü duyuldu. Yetkililer, kentteki 1.400 binanın bu şekilde yıkılacağını bildirdi.

golbasiajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu