Haber

Manavgat’ta Pitbullar Koyun Ahırına Saldırdı

Antalya’nın Manavgat ilçesinde koyun ağılına giren 2 pitbull çok sayıda keçi ve koyunu yaraladı. Sahiplerinin gelmesiyle pitbullardan kurtarılan keçi ve koyunlardan biri hızla kesilirken, diğerlerinin kesilip kesilmeyeceğine veteriner hekim karar verecek. Sabah ağıla geldiğinde şok olduğunu belirten Hasan Ali Yiğit, “Hayvanlarım çığlık çığlığa koşuyorlardı. Baktığımda 2 pitbull’un saldırdığını gördüm. Kapıyı açtığımda keçilerim ve koyunlarım kaçtı. ağıldan.” Hayvanlarla birlikte kaçan pitbull, içeride kalan pitbull’u beklerken, hayvan barınağına gelen görevliler pitbull’ları yakalayarak barınağa götürdü. Barınak görevlilerinin cihazla yaptığı incelemede pitbullların çiplerinin bulunmadığı bu nedenle kime ait olduklarının belirlenemediği bildirildi.

Sabah saatlerinde Sorgun İlçesi Herdford Caddesi üzerinde koyun ve keçilerinin bulunduğu ağıla gelen Hasan Ali Yiğit, tatsız bir sürprizle karşılaştı. Ahırdaki hayvanların kaçtığını gören Hasan Ali Yiğit, içeride 2 büyük siyah pitbull köpeği görünce ahırın kapısını açtı. Ahır kapısının açılmasıyla birlikte çoğu kanlar içinde olan tüm keçiler ve koyunlar endişeyle ahırdan dışarı fırladı. Pitbulllardan biri koyun ve keçilerle birlikte ahırdan çıkarken, başka bir pitbull çıkmadan ahırın kapısını kapattı.

Hemen polisi aradı

Keçi ve koyunların sahibi Hasan Ali Yiğit, hayvanlarını emniyete aldıktan sonra hemen polisi, Manavgat Belediyesi Hayvan Barınağı’nı ve İlçe Tarım Müdürlüğü’nü arayarak yardım istedi. Polis ve Manavgat Belediyesi Hayvan Barınağı ekipleri olay yerine gelirken, barınak dışında ve içinde bulunan pitbullar kısa sürede yakalanarak barınağa bağlı araçla hayvan barınağına götürüldü. Görevliler tarafından cihazla yapılan incelemelerde pitbullların her ikisinde de çip bulunmadığı belirlenirken, çip olmadığı için kime ait olduğu tespit edilemedi.

Sabah koyun ve keçilere bakmaya geldiğini belirten Hasan Ali Yiğit, ahırdaki hayvanların endişe içinde kaçtığını belirtti. “Pitbulllardan biri çıkıp ahırın arka tarafına gitti. Diğeri içerideyken ben kapıyı kapattım. Hemen yetkililere haber verdim” dedi. – ANTALYA

haber-hilvan.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu