Haber

Nazmi Arıkan cinayetinin zanlısı, onu öldürmeden önce kiralık katil tutmak için borç istedi

ÇANAKKALE’nin Gelibolu ilçesine bağlı Karainebeyli köyünde eğitimci Nazmi Arıkan (69) ile şoförü Şerif Eker’in (46) öldürülmesiyle ilgili olarak tutuklanan Ufuk Akçekaya’nın arkadaşı TT 1’den borç istediği öğrenildi. olaydan bir yıl önce. Akçekaya’nın aralarındaki para anlaşmazlığı nedeniyle Nazmi Arıkan ile Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu’nu öldüreceğini ya da kendisine 2-3 milyon lira borç verseydi kiralık katil tutup ikisini de öldürteceğini söylediği ortaya çıktı. TT’nin bu ibaresi soruşturma belgelerinde ve iddianamede de yer aldı.

Fen Eğitim Kurumları kurucusu evli ve 2 çocuk babası Nazmi Arıkan, şoförü Şerif Eker ile Kurban Bayramı tatili için Gelibolu’nun Karainebeyli köyünde büyükbaş ve küçükbaş hayvanların yetiştirildiği çiftliğe geldi. 13 Temmuz günü öğlene kadar Arıkan ve Eker’i göremeyen çiftlik işçileri şüphelendi. Telefonla ulaşılmayınca inceleme için çiftlik evine giren çalışanlar, Arıkan ve Eker’i kanlar içinde buldu. İhbar üzerine jandarma ve sağlık ekipleri çiftliğe sevk edildi. Sağlık ekipleri Arıkan ve Eker’in çok sayıda bıçak darbesi ile hayatını kaybettiğini belirledi. Otopside Arıkan’da 12’si ölümcül olmak üzere 47, şoförü Şerif Eker’de 27’si ölümcül olmak üzere 66 kesici ve delici yara bulundu. Arıkan ve Eker’in cenazeleri, otopsinin ardından 15 Temmuz’da İstanbul’da toprağa verildi.

Başlatılan soruşturma kapsamında Tokat’ta çifte cinayetin zanlısı bulundu. Spor Kulüp Başkanının Ufuk Akçekaya olduğu belirlendi. İstanbul’da yakalanan Akçekaya gözaltına alınarak tutuklandı. Olayla ilgili soruşturma tamamlandı ve iddianame hazırlandı. İddianamede savcı, Akçekaya hakkında ‘canavarca bir hisle tasarlayarak veya eziyet ederek kasten öldürme’ ve ‘canavarca bir hisle kasten öldürme veya bir hatayı gizlemek veya başka bir suçun delilini gizlemek veya başka bir suçun delilini gizlemek için eziyet etme’ suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis istedi. yakalanmış’. ‘ÇOCUKLARIMIN OKUL TAKSİTİNE’ DEMEK İKNA ETTİ

Soruşturma kapsamında ortaya çıkan tanık TT’nin, Akçekaya’nın Nazmi Arıkan’ı öldürmek için kiralık katil tutmak için 1 yıl önce kendisinden 2-3 milyon lira borç istediği öğrenildi. Akçekaya’nın arkadaşı TT’nin bu ifadesi soruşturma dosyasında ve iddianamede de yer aldı. TT, savcılıktaki ifadesinde, “Tokat Ufuk Akçekaya Spor Başkan olması ve benim de sporla bizzat ilgilenmem nedeniyle zaman zaman görüşmelerimiz oldu. Yine yaklaşık bir yıl önce İstanbul’un Etiler semtinde bir kafede otururken Ufuk Akçekaya Nazmi Arıkan’ı ve tanımadığım Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu’nu para yüzünden öldüreceğini söyledi. Aralarında anlaşmazlığa düşmezsem ona 2-3 milyon lira borç verirdim. Söz konusu kişileri öldürmesi durumunda bir tetikçi tutacağını belirtti. Bu konuşmalar üzerine kendisine evli olduğunu ve bir ailesi olduğu için düşüncelerinin yanlış olduğunu söyledim. Bunun üzerine ‘Öldürmediğiniz halde içinde bulunduğu maddi sıkıntılardan kurtulmak ve çocuklarının okul taksitlerini ödemek için bana borç verin’ diyerek tekrar para istedi. Ben de kendisini tanıdığım ve halen Tokatspor’un lideri olduğu için kendisine 10 bin dolar kredi verdim. Aradan belli bir zaman geçtikten sonra, arkadaşlarım aracılığıyla verdiğim parayı çocuklarının okul giderleri için kullanmadığını, gece kulüplerinde eğlenerek harcadığını öğrendim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu