Ekonomi

Powell’ın konuşması beklenirken dolar pozitif kalmayı sürdürüyor

Investing.com – ABD doları dünkü yatay seyrin ardından bugün de diğer majör para birimleri karşısında hafif yükselişini sürdürüyor.

Bugün ABD gündeminde İşsizlik BaşvurularıFed Lideri Jerome, TSİ 22.00’de bazı Fed yetkililerinin verileri ve konuşmalarıyla. Powell’ın konuşmasıgecerli.

Fed’inMevcut ekonomik görünüme ilişkin vereceği mesajlar yakından takip edilecek ve bugüne kadar görüş bildiren Fed üyelerinin açıklamalarından farklı olacaktır. dolar endeksi 105,85’e yükseldikten sonra dün 105,50’deki haftalık desteğine geriledi. Bugün dolar talebinde kısmi bir artış var.

Euro, dolar karşısında toparlanmasını dün 1,07 seviyesinde yavaşlatırken, bugün 1,06’ya hafif bir düşüş kaydetti. bu haftanın başlarında EUR/USD1.075 seviyesinden gerçekleşen satışların ardından satıcı güçlü seyrini sürdürüyor.

Euro Bölgesi’nde resesyon kaygıları geçerliliğini korurken, bu durum euro üzerinde baskı oluşturuyor. Bugün bölgede açıklanacak bir bilgi bulunmazken piyasa TSİ 20.30’da piyasada olacak. Lagardetakip edecek.

SterlinBenzer şekilde en son Eylül ayında hafta başında görülen fiyat seviyesi de satışlarla birlikte 1.243 dolardan 1,22 bandına geriledi.

USD/JPY Geçen hafta 149 seviyesine kadar devam eden kısmi düşüşün ardından bu hafta yeniden yükselişe geçerek 151 bandına geri döndü. Japonya’da bugün açıklanan cari fazlanın eylül ayında rekor seviyeye ulaştığı gözlendi. Japonya Merkez Bankası Lideri Kazuo Ueda olumsuz faizoranın enflasyonun Yenin değer kaybının %2’de sürdürülebilir olduğuna ikna olana kadar devam edeceğini söylerken, yendeki değer kaybını desteklemeye devam etti. Öte yandan yendeki kayıplar müdahale endişelerini artırmaya devam ediyor.

Öte yandan petrol fiyatlarındaki düşüş euro ve sterlin gibi önemli para birimleri için destekleyici etki yaratırken emtia odaklı para birimlerini olumsuz etkiliyor. Buna göre Kanada Doları, Avustralya dolarıVe Norveç kronu, yağdaDüşüş nedeniyle diğer para birimlerine göre daha zayıf bir performans gösteriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu