Teknoloji

TikTok trendi hastaneye kaldırıldı!

Günümüzde sosyal medyada karşılaştığımız her olayın bizi olumlu yönde etkilediğini söylemek neredeyse imkansız görünüyor. Beğeni ve ilgi ile karşılanma isteği, insanları olumlu içerikler paylaşmak yerine olumsuz içeriklere yönlendiriyor. Olumsuz içeriğin daha çekici olduğunu düşünen kullanıcılar, sosyal medya aracılığıyla çeşitli akımların oluşmasına öncülük etmektedir.

GİBİ İÇİN HAYATLARINI KURTARIRLAR

ABD’nin Boston kentindeki Massachusetts Üniversitesi’nde sosyal medyada paylaşım yapmak akıllara durgunluk veren bir davranıştı. “TikTok Borg Trend” olarak bilinen yeni akım nedeniyle birçok öğrenci zehirlenerek tedavi altına alındı.

Üniversite yetkilileri, öğrencilerin düzenlediği cümbüş gecesinde akımın uygulandığını ve uygulanması sonucunda öğrencilerin aşırı alkol tüketiminden zehirlendiklerini belirtti. Eğlenceye katılan öğrencilerin neredeyse tamamı zehirlendi. Olay yerine 28 ambulanssevk edildiği bildirildi.

Bu olaylardan sonra üniversite yönetiminin öğrencilere yönelik alkol tüketiminin yol açtığı ruhsal ve sağlık riskleri konusunda eğitimleri artıracağı bildirildi.

NORMALLEŞTİRİCİ DAVRANIŞ TEHDİT OLUR

Sosyal medya aracılığıyla sıradanlaşan davranışlar, insanları hayatlarının değerinde değişiklik yapmaya zorlamaktadır. Bu “eğlence”İsimleri altında yaptıkları, durumun hızla normalleşmesine neden olur.

“Beğeni ve sınırsız eğlence” Mantık mantığı ile hareket eden bireylerin sosyal medyada normalleşen davranışlarını hızlandırdığı görülmektedir. Hızla sıradanlaşan davranışların sonucunda ortaya çıkan fizyolojik ve ruhsal sorunlar birçok yaşamı tehdit etmekte ve insanların umutlarına yönelik saldırıların artmasına neden olmaktadır.

KAYNAK: HABER7

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu