Haber

ABD: Rusya sınırsız bir nükleer silahlanma yarışına girecek durumda değil

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Savunma Politikaları Müsteşarı Colin Kahl, Rusya’nın Yeni Stratejik Silahların Azaltılması Anlaşması’nı (START) askıya almasının sınırsız bir nükleer silahlanma yarışına girecek durumda olmadığını ve bu adımın ABD’yi etkilemeyeceğini söyledi. yönetim. .

Kahl, Savunma Müfettişi General Robery Storch ve Genelkurmay Başkanı Korgeneral Douglas Sims ile Temsilciler Meclisi Silahlı Kuvvetler Komitesi’nin Ukrayna’ya teslim edilen silahların kontrolüne ilişkin bir oturumunda görüştü.

Yetkililer, ABD’nin Ukrayna’ya gece görüş dürbünü gibi bazı küçük teçhizatlar dışında sağladığı silahların kötüye kullanıldığına veya başkalarının eline geçtiğine dair herhangi bir emare bulunmadığını savundu.

“Rusya sınırsız bir nükleer silahlanma yarışına girecek durumda değil”

ABD yönetiminin Moskova’nın iki ülke arasında 2011’de yenilenen Yeni START Anlaşmasını askıya almasına ilişkin bir soruyu değerlendiren Kahl, Rusya’nın anlaşmadan çekilmek yerine askıya almasını “ilginç” olarak nitelendirdi.

Kahl, Moskova’nın geri çekilmek yerine askıya almayı tercih etmesinin, atılan adımın ABD yönetimi üzerinde bir etkisi olmayacağının bir göstergesi olduğunu savundu.

Nükleer istikrarın ABD ve dünya için değerli olduğunu vurgulayan Kahl, “Ama dürüst olmak gerekirse Rusya sınırsız bir nükleer silahlanma yarışına girecek durumda değil. ihracat kontrolleri, bunun için paraları yok. Sanırım Başkan Vladimir Putin’in) bazı retorik manşetler atma yöntemi. Uygulamadaki durumu değiştirmedi.” yorumunu yaptı.

Öte yandan ABD müsteşarı, Rusya’nın çok fazla nükleer silaha sahip olduğunu ve bu kapasitenin Rusya’yı tehlikeli hale getirdiğini belirtti.

Rusya’yı nükleer silah kullanması konusunda en üst düzeyde uyardıklarını belirten Kahl, “Nükleer silah kullanımının dünyayı değiştirecek bir adım olacağını ve Rusya’nın şimdiye kadar gördüğü en ağır sonuçlarla karşı karşıya kalacağını açıkça ifade ettik. Ayrıca Rusya bu eşiği geçerse şu anda olacak.” “Tabi olduğumuz sınırlamaların çoğu ortadan kalkacak. Ancak iyi haber şu ki, Rusya’nın bunu yapacağını sanmıyorum.” değerlendirmesini yaptı.

ABD Ukrayna’ya F-16 veriyor

ABD’nin Ukrayna ordusuna F-16 savaş uçağı vermesi ve Ukraynalı pilotları ABD yapımı uçaklar için eğitmesiyle ilgili soruları yanıtlayan Kahl, en iyimser durumda bile F-16 tedarik sürecinin 18 aydan fazla sürdüğünü, dolayısıyla Bu uçakları teslim etmeye karar vermeden önce pilotlar. Eğitimin zaman kazandırmayacağını söyledi.

Kahl, ayrı ayrı verilse bile F-16 filolarının milyarlarca dolara mal olacağını ve bunun Ukrayna’ya ayrılan güvenlik yardımı kaynaklarını tüketeceğini belirtti. ???????

eskilhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu