Haber

AK Parti’den HDP’nin İkinci Tur Kararına İlişkin İlk Yorum

HDP’nin Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu için ikinci turda takviye açıklamasının ardından ilk değerlendirme AK Parti’den geldi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan bugün yaptığı basın açıklamasında “Erdoğan bizim için asla bir seçenek değil. Tek seçenek onu ve temsil ettiği hükümeti değiştirmek. Biz de milyonlar olarak sandık başına gideceğiz” dedi.

Özel bir televizyon kanalının canlı yayınına katılan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, özellikle Millet İttifakı ile masaya oturan ve gerekçesini açıklayan Ümit Özdağ aracılığıyla kararı yorumladı.

Zafer Partisi ile HDP’nin birbirine oldukça zıt söylemlere sahip olduğunu vurgulayan Çelik, “Bu iki uç bir araya gelemez. Kılıçdaroğlu bunu getireceğini iddia ediyor. HDP hala Kılıçdaroğlu’nu desteklediğini söylüyorsa bu kendi seçmenine ayıptır.”

Çelik, Kılıçdaroğlu ile Ümit Özdağ’ın imzaladığı protokolün ertesi günü HDP’nin kamera karşısına geçtiğini de belirterek, ‘ HDP 24 saat kazanmak istedi, açıklamayı Kandil’den öğrendi. Kandil de dış istihbarattan talimat bekliyordu.‘ şeklinde yorum yaptı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu