Ekonomi

Unity Software Hisseleri Gelir Artışının Yetersiz Kalması ve EPS’nin Kaçırılması Nedeniyle Düştü

NEW YORK – Unity Software Inc. (NYSE: U) hisseleri, şirketin ilk çeyrek için beklenenden daha büyük bir zarar bildirmesi ve analist beklentilerinin altında kalan ikinci çeyrek ve tüm yıl için gelir tahmini sunmasının ardından %3,8 düştü.

Şirketin ilk çeyrek düzeltilmiş hisse başına zararı -$0,75 olarak gerçekleşti ve analist tahmini olan $0,17’nin önemli ölçüde altında kaldı. Çeyrek geliri 460 milyon dolar olarak gerçekleşti ve 433,36 milyon dolarlık konsensüs tahminini aştı, ancak yine de geçen yılın aynı dönemine göre %8’lik bir düşüş gösterdi.

Şirketin stratejik portföy gelirleri ise yıldan yıla (YoY) %2’lik bir artış göstererek 426 milyon dolara ulaştı ve bu rakam 415 ila 420 milyon dolarlık tahmin aralığının üzerinde gerçekleşti. Bu portföy içindeki Create Solutions segmenti, temel olarak abonelikler ve stratejik ortaklıklardaki artışa bağlı olarak yıllık bazda %17’lik kayda değer bir büyüme gösterdi.

Bu kazanımlara rağmen, gelirdeki genel düşüş şirketin portföy seçimlerine bağlandı ve portföyün sıfırlanması nedeniyle stratejik olmayan işletmelerden elde edilen gelirin bir önceki yıla göre %59 azalarak 34 milyon dolara düşmesi de buna dahil.

Büyüme geliri, bir önceki yıla göre %4 düşüşle 294 milyon $ olarak raporlandı.

Wolfe Research analistleri bir notta, “Yaratım geliri beklentilerimiz doğrultusunda gerçekleşirken ve yönetim FY24 beklentilerini yinelerken, Büyüme geliri yetersiz kalmaya devam ediyor,” dedi.

“Bu durumun, U’nun gelir görünümünü karşılama kabiliyetini etkileyen rekabetçi baskılar (bize göre Grow işinde 2Y’de bir toparlanma gerektiriyor) ve Create’in düzeltilmiş FAVÖK’e katkısı (ve büyüme görünümü) belirsizliğini koruduğu için değerlemesi konusunda endişelere yol açtığına inanıyoruz.”

“Bu nedenle, büyüme ve karlılığa dair daha iyi işaretler görene kadar kenarda kalmaya devam ediyoruz. 2025’te çalışma süresi ücretlerinin rakamları olumlu etkilemeye başlamasıyla bunun gerçekleşeceğini düşünüyoruz. Peer Perform’u yineliyoruz.”

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Unity’nin bu çeyrekteki GAAP net zararı, önemli yeniden yapılandırma maliyetlerini de içeren 291 milyon dolar olarak gerçekleşti. Düzeltilmiş bazda FAVÖK 79 milyon dolar olarak gerçekleşirken, şirketin portföy ve maliyet aksiyonları sayesinde bir önceki yıla göre 50 milyon dolarlık bir iyileşme kaydedildi.

İleriye dönük olarak Unity, ikinci çeyrek stratejik gelir beklentisini 420 ila 425 milyon dolar olarak belirledi ve bu da yıllık bazda %6 ila %7’lik bir düşüşe işaret ediyor.

Bu rakam, 441,2 milyon dolarlık analist konsensüsünün altında. Şirket tüm yıl için 1,76 ila 1,8 milyar dolarlık stratejik gelir beklentisini teyit etti; bu da yıllık bazda %2 ila %4’lük bir artışa işaret ediyor ancak yine de 1,81 milyar dolarlık konsensüsün altında kalıyor.

Basın açıklamasında Unity’nin liderlik değişiklikleri de vurgulandı ve Matt Bromberg’in 15 Mayıs’tan itibaren İcra Kurulu Başkanı ve Başkan olarak görevi devralacağı duyuruldu. Şirket, Unity’nin bir sonraki büyüme aşamasına liderlik etmesi için Bromberg’in oyun alanındaki kapsamlı deneyimine güvendiğini ifade etti.

Piyasa en son mali rakamlara ve ileriye dönük yönlendirmelere tepki verirken, hisse senedinin düşüşü, şirketin kazanç kaçırması ve temkinli görünümüne ilişkin yatırımcı endişelerini yansıtıyor. Unity’nin stratejik hamleleri ve maliyet verimliliği önlemleri, bazı olumlu sonuçlar göstermekle birlikte, yatırımcıları uzun vadeli karlılıkları konusunda henüz tam olarak ikna edemedi.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

kashaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu