Ekonomi

Alibaba’dan Taobao platformuna dev yatırım planı

Alibaba Group Holding Ltd., şirketin 6 ana birime bölünmesinin ardından Taobao alışveriş platformuna “devasa” bir yatırım yapacağını duyurdu.

Taobao Tmall Commerce Group CEO’su Trudy Dai, bahisle ilgili yaptığı açıklamada, platforma daha fazla kullanıcı çekmek için özellikle içerik oluşturmaya odaklanacaklarını ve tüccarlar için yapay zeka odaklı araçlar kullanacaklarını söyledi.

Kullanıcı tabanını artırmak için “büyük tarihi” yatırımlar yapacaklarını anlatan Dai, “İçeriğe her zamankinden daha fazla yatırım yaparak her alanda içerik üretimine yön vereceğiz” dedi. Dai, Taobao’daki tüccarlara fayda sağlamak için platform ücretlerinde ve komisyon oranlarında “zamanında ayarlamalar” yapacaklarını da belirtti.

Ali Baba 6 ana birime ayrılma kararı almıştı.

Alibaba Group, 28 Mart 2023’te 220 milyar dolarlık imparatorluğunu yeni bir yapılanmayla 6 ana birime ayırmayı planladığını duyurdu. Bölünecek şirketlerin her birinin bir yönetim kurulu olacağını açıklayan Alibaba, bu şirketlerin halka arzını da değerlendireceklerini bildirdi.

Şirketten yapılan açıklamada 6 birimin Cloud Intelligence Cluster, Taobao Tmall Trade Cluster, Local Services Cluster, Cainiao Smart Logistics Cluster, Global Digital Business Cluster ve Digital Media ile Cümbüş Group’tan oluştuğu kaydedildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu