Teknoloji

Apple Lightning bağlantısından vazgeçmiyor: Dev Lightning konektörleri keşfedildi

Apple, Avrupa Birliği tarafından zorlandıktan sonra en yeni iPhone’larında ve birçok cihazında Ligtning bağlantısını kullanmayı bırakmak zorunda kaldı. Ancak son zamanlarda yapılan bazı keşifler, şirketin Lightning bağlantılarını tamamen rafa kaldırmaya hazır olmadığını gösteriyor.

Apple’ın Vision Pro kulaklığı geçen hafta satışa sunuldu ve cihazın ilk kullanıcıları, harici pil takımına takılı, normalden daha büyük bir Lightning konektörü buldular. 12 pimli kontak, SIM çıkarma aracı kullanılarak Vision Pro pil muhafazasından çıkarılabilir.

iFixit’in “sökme işlemi sırasında 3.499 dolarlık Vision Pro kulaklığının içinde gizlenmiş hali” Yıldırım Ultra“adlı daha da büyük bir kontak bulması uzun sürmedi. Şimdiye kadarki en büyük olduğu söylenen bu 10 pinli bağlantı, paylaşılan görsele göre yapılan üniteye bağlanan ses kemerinin içinde yer alıyor.

iFixit, X’teki bir gönderisinde “Birisi Yeni Yıl kararlarına sadık kalmış gibi görünüyor” diye yazdı. “Bu Lightning bağlantısı gerçekten çok hantal” diye yazdı. Diğer kullanıcılar da Vision Pro için üretilen dev Lightning temasının fotoğraflarını paylaştı.

Lightning, Apple tarafından tasarlanan ve ilk olarak 2012 yılında ortaya çıkan tescilli bir iletişim standardıdır. iPhone 5 ile birlikte tanıtılan bu standart, Apple’ın önceki iPhone modellerinde kullanılan 30 pinli kontağın yerini almıştır. Daha sonra hızla iPad’ler, Magic aksesuarları, Apple Watch ve AirPods gibi diğer Apple ürünlerine yayıldı.

On yıldan fazla bir sürenin ardından Apple nihayet iPhone 15 serisiyle birlikte USB-C konektörüne geçti ancak daha önce çeşitli ürünlerde Lightning kullanmayı bırakmıştı. AirPods Max gibi bazı cihazlarda Lightning bağlantısı hala yerini koruyor ancak Vision Pro ile Apple, kendi iletişim sistemini ne kadar sevdiğini gösterme fırsatını kaçırmış gibi görünüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu