Haber

ASKON Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, 2022 büyüme rakamlarını değerlendirdi.

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Orhan Aydın, büyüme rakamlarına ilişkin, “2023’te tüm riskler düşünüldüğünde güvenli limanlara ihtiyacımız olduğu aşikar. Her zaman üretim odaklı, dinamik politikalar üreterek ilerlemeliyiz. ayaklarımızı yorganımıza göre uzatarak odaklıyız.Büyümeyi sürdürülebilir kılmak istiyorsak, yatırım ve üretimden asla taviz vermemeliyiz.” terimleri kullandı.

Aydın, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye İstatistik Kurumu’na (TÜİK) göre Türkiye’de son çeyrekte yüzde 3,5, 2022’de yüzde 5,6 büyüme kaydedildiğini belirtti.

Çok zorlu bir yılın ardından gelen yüzde 5,6’lık büyümenin başarı olduğunu vurgulayan Aydın, “Ancak 2023’te daha temkinli olmamız ve ayağımızı yorgana göre uzatmamız gerekiyor.” ifadesini kullandı.

Aydın, büyümeye ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

“Rusya-Ukrayna savaşı, enerji fiyatlarının fırlaması, hammaddeye ulaşmanın zorlaşması, TL’nin değer kaybetmesi, pandemi sonrası değişen piyasalar gibi tüm olumsuzlukların yaşandığı bir dönemde hizmet sektörü ve sanayi ile birlikte hizmet ederek, üreterek büyüdük. tahminlerdeki belirsizlikler Cari fazla, kredi Ekonomik ve ekonomik büyüme politikaları sonucunda yüzde 5,6 büyüme sağladık.2022 sonunda ekonomilerde resesyon beklentisi ve sıkı para politikaları nedeniyle bir durgunlukla karşılaştık, özellikle ihracatımızın yüksek olduğu Avrupa’da bu da yılın son çeyreğine yansıdı ve yüzde 3,5’luk büyüme oranlarına ulaştık.”

2023’ün “yüzyılın felaketi” ile başladığını belirten Aydın, “Uzun vadede yaralarımızı saracağımız aşikar. Enflasyon planlamamızda revizyona gitmemiz gerekecek. Bir yandan Ukrayna- Rusya savaşı devam edecek gibi görünüyor.Küçülen ekonomiler,durgunluk beklentilerinin devamı,cumhurbaşkanlığı seçimi gibi süreçler önümüzde.Tüm riskler düşünüldüğünde 2023 yılında güvenli limanlara ihtiyacımız olduğu açıktır. yorganımıza ve üretim odaklı, sürekli dinamik politikalar üretiyoruz. Büyümeyi sürdürülebilir kılmak istiyorsak, yatırımdan ve üretimden asla taviz vermemeliyiz.” terimleri kullandı.

derepazarihaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu