Haber

Barajı boşaltan yetkili, Hindistan’da selfie çekerken suya düşürdüğü telefon nedeniyle ceza kesti.

Hindistan’da selfie çekerken düşürdüğü telefonunu geri almak için tüm barajı boşaltan bir hükümet yetkilisine 640 dolar para cezası verildi.

Chhattisgarh Devlet Su İşleri’nden yapılan açıklamada, eyaletin Kanker ilçesinde görevli gıda müfettişi Rajesh Vishwas’a barajdan suyu tahliye etmek için yetkili makamdan izin almadığı için 640 dolar para cezasına çarptırıldığı kaydedildi. Selfie çekerken düşürdüğü telefonunu geri aldı.

Yapılan açıklamada Vish’in telefonunu alabilmek için yaklaşık 4.1 milyon litre su tükettiği aktarıldı.

Olayın ardından Vishwas’ın açığa alındığı aktarılırken, Kanker bölge müdürü Priyanka Shukla olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini belirtti.

Barajın içine düşen 1200 dolar değerindeki telefonunu bulmak için bölgedeki dalgıçlara başvuran Vishwas, çalışmaların sonuçsuz kalması üzerine parasını ödediği mazotlu su pompasını çalıştırarak barajın tamamını boşalttırdı.

Daha sonra görevi kötüye kullanmaktan soruşturulan Vishwas, telefonunda bilinmeyen hükümet belgeleri olduğunu iddia etti.

Vishwas, suyu boşaltmak için bir baraj yetkilisinden “sözlü izin” aldığını söyledi; Yetkilinin, pompalanan suyun yakındaki bir sulama kanalına yönlendirileceğini ve çiftçilerin kullanımına sunulacağını söylediğini iddia etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu