Ekonomi

Borsa İstanbul hala 5000 puanın üzerinde

Borsa İstanbul dün kapanış saatine kadar reel yükselişini hızlandırırken, bugünkü süreçlerde dört günlük aradan sonra tekrar 5000 puanın üzerine çıktı. BIST 100 endeksi açılışta bir önceki kapanışa göre 12,90 puan ve yüzde 0,26 artışla 4.997 puana yükseldi. Endeks gün içinde en yüksek 5 bin 24, en düşük 4 bin 977 puanı görürken; 10:55 prestijiyle yüzde 0,49 artışla 5,8 puanda ilerliyor.

Açılışta bankacılık endeksi yüzde 0,12, holding endeksi yüzde 0,22 arttı; Şu anda, sırasıyla yüzde 0,11 ve yüzde 0,15’lik bir artış eğilimi görüyor.

Sektörün ortasında endekslerde yüzde 1,12 ile en yüksek kazancı finansal kiralama ve faktoring alırken, en çok gerileyen yüzde 0,20 ile gıda ve içecek oldu.

Teknik olarak BIST 100 endeksinde 5050 ve 5150 seviyeleri direnç, 4900 ve 4850 noktaları ise takviye konumunda bulunuyor.

Dün yükseliş trendinde hareket eden BIST 100 endeksi yüzde 3 değer kazanarak 4 bin 984 puandan kapandı.

Analistler, küresel borsaların ABD’de artan durgunluk endişeleriyle karışık bir seyir izlediğini, bugünden itibaren yoğunlaşacak makroekonomik veri takviminin yatırımcıların odağına yerleştirdiğini belirtti.

ABD’de bugün açıklanacak ADP özel bölüm istihdamı ile Cuma günü açıklanacak tarım dışı istihdam verilerinin piyasaların durumuna daha fazla ışık tutmasının beklendiğini belirten analistler, söz konusu verilerin varlık oynaklığını artırabileceğini söylediler. Fiyat:% s.

BORSA İSTANBUL’DAN TEDBİR KARARI!

Borsa İstanbul’dan KAP’a yapılan açıklamaya göre, Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında Marka Yatırım Holding (MARKA) hisseleri için ‘tek fiyatlı işlem yöntemi’ kararı alındı.

KAP’ta (KAP) yayınlanan Borsa İstanbul açıklamasına göre, Volatilite kapsamında Borsa İstanbul’da işlem gören Marka Yatırım Holding (MARKA) payları için önlem olarak ‘tek fiyat işlem yöntemi’ kararı verildi. -Tabanlı Önlem Sistemi (VBTS).

Tek fiyat yöntemi ise, emirlerin belirli bir süre boyunca eşleşmeden sisteme kabul edildiği ve bu süre sonunda gerçekleşmesini sağlayan fiyat seviyesinin belirlendiği işlem yöntemi olarak tanımlanmaktadır. en üst seviyedeki proses hesaplanır ve tüm prosesler bu fiyat seviyesinden yürütülür.

KAP’ta (KAP) yayınlanan Borsa İstanbul açıklaması şöyle:

Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında MARKA.E payları 05/04/tarihli işlemlerden tek fiyat işlem yöntemi ile işlem görecektir. 2023 (seans başı) 04/05/2023 tarihli işlemlere (seans sonu) kadar. VBTS kapsamında ilgili stokta hâlihazırda uygulanmakta olan ve önceki aşamalarda tanımlanan önlemler (açığa satış ve kredili işlem yasağı, brüt takas ve sipariş paketi önlemleri) tek fiyat işlem sistemi önleminin uygulandığı dönem boyunca devam edecektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu