Ekonomi

Çiftçiler için destek

ANKARA (İGFA) – Proje kapsamında; 2021 yılından itibaren dağıtımı yapılan muhtelif çaplardaki sulama boruları, tespit çalışmaları sonucunda kırsal mahallelere teslim edilerek montajı yapıldı. 2021 yılı itibari ile çiftçilere 223 kilometre sulama borusu dağıtılmış, yaklaşık 90 bin dekar arazi sulu tarım ile kazandırılmıştır.

77 BİN METRE SULAMA KANALI TEMİZLENDİ

Kaldırılan İl Özel İdaresi ve Köy Hizmetleri tarafından yaptırılmış ve yıllar içinde yabancı unsurların birikmesi ve yabani otların kontrolsüz büyümesi nedeniyle atıl kalmıştır. “Sulama Kanalları”Temizlenip tekrar kullanıma açıldı.

Beypazarı, Elmadağ, Gölbaşı, Haymana, Kahramankazan, Kalecik, Kızılcahamam, Nallıhan ve Sincan ilçelerinde atıl durumda olan toplam 77 bin metrelik sulama kanalının sulaması tamamlandı.

KIRSAL BÖLGELERDE YAPI BİTMEYE DEVAM EDİYOR

Başkentte yerli üreticiyi geliştirmek için temellerini sürdüren Köy Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, kırsal kesimde hayvancılıkla uğraşan çiftçilere hizmet vermeyi amaçlıyor. “Sivat”pekiştirme sağlar.

Kırsal mahallelerde; Hayvancılığın özendirilmesi, yayla ve mera alanlarında hayvanların su kaynaklarına daha kolay ulaşabilmelerinin sağlanması, et ve süt veriminin artırılması, yabani hayvanların su ihtiyacının karşılanması, sınırlı su kaynaklarının daha verimli kullanılmasının teşvik edilmesi ve ekolojik istikrarın sağlanması amacıyla; Bakımsız durumdaki, çatlak, kırık ve atıl yalakları olan hayvan sulama şadırvanlarının yenilenmesi, su kaynağı olan yerlerde yeni hayvan sulama şadırvanları yapılması için şadırvanların dağıtım ve montajını yapmaktadır.

2022 yılından bu yana devam eden projede 642 mahallede toplam 9.995 oluk yetiştiriciye teslim edilirken, her noktaya 5 oluk ve 1 kapaktan oluşan 1 ekip teslim edildi. Mahalle muhtarlarının verdiği talep dilekçesi doğrultusunda teknik heyet inceleme yaparak belirledikleri noktalarda sıva tesisatı yapmaya devam edecek.

SOSYAL TAKVİYE ALAN HAYVAN YETİŞTİRİCİLERİNE HAYVAN YEM DESTEĞİ

Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Atatürk Orman Çiftçiliği ile Gölbaşı Karaoğlan’daki BAKAP Tarım Yerleşkesi’nde ekilen arpa ve buğday mahsulleri hasat edilerek sosyal destek alan hayvan yetiştiricilerine dağıtılacak.

Hayvancılık Hizmetleri Şubesi teknik görevlileri, Ankara’nın 25 ilçesinde sosyal destek alan hayvan yetiştiricilerini evlerinde ziyaret ediyor. Ekim ayına kadar devam edecek tespit çalışmaları sonucunda elde edilen arpa-buğday balyası ve hayvan yemi olarak kullanılmak üzere arpa kırma arpa ihtiyaç sahibi yetiştiricilere dağıtılacak.

sivaslihaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu