Haber

Çin Devlet Konseyi, İstihdam Destek Politikalarının İyileştirilmesini Tartışıyor

Çin’in kuzeydoğusundaki Heilongjiang eyaletinin başkenti Harbin’deki iş fuarı, 18 Mart 2023 (Fotoğraf: Wang Jianwei/Xinhua)

PEKİN, 15 Nisan (Xinhua) — Çin Devlet Konseyi istihdamı istikrara kavuşturmak için politikaları ve önlemleri iyileştirmenin yollarını tartıştı.

Cuma günü Başbakan Li Qiang’ın başkanlık ettiği Danıştay yürütme toplantısında politika rehberliğini daha da güçlendirmek için bir davet yapıldı. Toplantıda, istihdam politikalarının genel olarak sabit tutulacağı, kesintiye uğrayan politikalarda amaca yönelik iyileştirmeler yapılacağı ve zayıf halkalara daha fazla takviye yapılacağı belirtildi.

Toplantıda üniversite mezunları ve göçmen personel gibi kilit gruplara daha iyi hizmet verebilmek için çalışma yapılması gerektiği, işsizlere ve iş bulmakta zorlananlara yardım edilmesi gerektiği belirtildi.

İmalat ve dış ticaret işletmelerinde istihdamı istikrara kavuşturmak, mesleki eğitim ve beceri kazandırmada pazar odaklı kaliteyi artırmak için pragmatik adımlar atılacağı söylendi.

Toplantıda, aktif talebi genişleterek, piyasa güvenini artırarak ve ticari faaliyetleri istikrara kavuşturarak makro ve endüstriyel politikalar yoluyla istihdamın artırılacağına da değinildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu