Haber

Çin’de şiddetli yağışlar nedeniyle mahsur kalan çift kurtarıldı

Çin’in güneyindeki Guangxi Zhuang Özerk Bölgesi’nde şiddetli yağışlar nedeniyle otomobilde mahsur kalan çift, 3 saatlik çalışmanın ardından kurtarıldı.

Çift, Pazar günü öğleden sonra dağ yolunda seyahat ederken şiddetli yağmur nedeniyle yollar kapanınca arabalarında mahsur kaldı. Yaklaşık 3 saat arabada mahsur kalan çift, sıcaktan ve susuzluktan bunalıp oksijensiz kalıncaya kadar mahsur kaldı.

Çiftin feryatlarını duyan mahalleli, durumu kurtarma ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen kurtarma ekipleri çifti araçtan çıkarmayı başardı. Kurtarma ekiplerine teşekkür eden çift, sağlıklarının iyi olduğunu söyledi.

Çin’de son zamanlarda sık sık şiddetli yağışlar meydana geliyor. Şiddetli yağışlar nedeniyle birçok bölgede sel ve toprak kaymaları meydana geldi. Şiddetli yağışlar nedeniyle çok sayıda insan hayatını kaybetti ve yaralandı.

Çin hükümeti, şiddetli yağışların neden olduğu afetlere hazırlıklı olmak için çalışıyor. Devlet, şiddetli yağışlar nedeniyle oluşabilecek afetler için erken uyarı sistemleri kuruyor ve afet riskli bölgelerde yaşayan insanların tahliyesini sağlıyor.

altinorduhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu