Haber

DEAŞ’IN BAŞ MARMARA SORUMLUSU Yakalandı

İSTANBUL merkezli 3 ilde DEAŞ’a yönelik düzenlenen operasyonda 12 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 12 kişiden Bilal Özbuğday’ın örgüt adına ‘Taqva’ grubu faaliyetlerini yürüttüğü, kümenin Marmara grubundan sorumlu olduğu, kadılık görevini üstlendiği ve başına Selman Salış’ı atadığı ortaya çıktı. İstanbul Valisi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ve İstihbarat Şube Müdürlükleri, silahlı terör örgütü DEAŞ ile irtibatlı kişilerin tespit edilerek yakalanması için çalışma başlattı. İstanbul, Konya ve Antalya’da eş zamanlı düzenlenen operasyonda örgütle irtibatlı olduğu belirlenen 12 zanlı gözaltına alındı. Operasyonla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı.

VALİ ATAYARAK ÖRGÜT ÜYELERİNE LOJİSTİK DESTEK SAĞLADILAR

Gözaltına alınanlardan Bülent Özbuğday’ın örgüt adına faaliyet gösteren ‘takva’ çetesini kurduğu, hücresel yapı olan bu kümenin halka açık hale gelmesi için kiraladığı yeri camiye çevirdiği öğrenildi. ve burada organizasyonel faaliyetler yürütmektedir. Örgüt tarafından Marmara subaylığı ve yargıçlığı görevi verilen Bülent Özbuğday, örgüt üyesi Selman Salış’ı sözde İstanbul Valisi olarak atadı. Örgüt üyesi Abdurrahman Mediev’in Azerbaycan uyruklu olduğu, çatışma bölgesinden gelenlerin yerleşeceği yerleri düzenlediği, çatışma bölgesindeki örgüt üyelerinin ailelerine yardım ettiği ve lojistik altyapı sağladığı ortaya çıktı. çatışma bölgesine gitmek isteyenler için.

İSTANBUL’DAKİ ADRESLER DÜŞÜRÜLDÜ

Takva grubunun deşifresi için yapılan çalışmalarda zanlıların Ataşehir, Başakşehir, Bağcılar, Küçükçekmece, Esenler, Esenyurt, Kartal ve Pendik’te bulunduğu belirlendi. Bu mahallelerdeki hücresel yapı olan takva kümesinin adresleri operasyonla yok edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu