Haber

Ebru sanatı ile tanışan çocuklar büyük mutluluk yaşadı

Ebru sanatı ile tanışan çocuklar büyük memnuniyet yaşadı

ELAZIĞ – Elazığ’da ebru sanatı ile tanışıp ilk seferi yapan ilkokul çocukları çok sevindi.

Elazığ Halk Eğitim Merkezi tarafından deprem sonrası psikososyal destek çalışmaları çerçevesinde çocukların el becerilerini geliştirmek ve sanatı teşvik etmek amacıyla sanat etkinlikleri düzenlenmektedir. Talep edilen her okula giden usta öğreticiler, öğrencilerle çeşitli sanat etkinlikleri yapıyor. Bu kapsamda Şehit Ahmet Küçükdağ İlköğretim Okulu’nda ebru sanatı etkinliği gerçekleştirildi. Ebru sanatı ile ilk kez tanışan ve uygulama yapan çocuklar çok memnun kaldılar. Her öğrenci ilk sanat eserini alıp evine götürdü.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kenan Tabar, çeşitli resim kurslarının olduğuna dikkat çekerek, “Bu sanat kurslarını okullarda yaygınlaştırmak amacıyla çalışıyoruz. 6 Şubat depreminden sonra psiko-eğitim çerçevesinde çalışmalarımız oldu. Okullarımızda sosyal güçlendirme çalışmaları Bugün Şehit Ahmet Küçükdağ İlkokulunda çocuklarımızla ebru etkinliği yapıyoruz.Ayrıca deprem mağduru çocuklarımız var. Bir nebze de olsa çocuklarımıza destek olmak için çalışıyoruz. Çocukların öğrenmesini, eğlenmesini ve el becerisini geliştirmek amacıyla ebru çalışmaları yapıyoruz” dedi.

Usta Öğretmen İlknur Okur, çocuklarla birlikte etkinlik yaptıklarını belirterek, “Çocuklar ebru etkinliği yaparken çok mutlu oluyorlar. Birçoğu ilk kez yapıyor. Sudaki o boyanın kağıda nasıl çıktığını çok merak ediyorlar. Daha sonra Ebru etkinliği yapıyorlar.” çok keyifliler.Onların memnuniyeti bizim mutlu olmamız anlamına geliyor.” .

Ebru sanatı ile ilk kez tanışan öğrencilerden Muhammet Efe Kaçar, “Ebru sanatını yaptık. Fırçalara vurarak boyaları yaydık. Hal verip kağıdı çıkardık. Çok güzel oldu.” formlar çıktı. çok heyecanlandım. daha önce bu sanatı duymamıştım. arkadaşlarımın yaptıklarına hem şaşırdım hem de şaşırdım. “bizim yaptığımıza arkadaşlarımız şaşırdı. Çok güzeldi” dedi.

Öğrencilerden Elifsu Bayer de çok mutlu olduğunu ifade ederek, “İlk defa yaptım. Önce parmağımızla üzerine boyaları serptik. Sonra üzerine kağıdı koyuyoruz. Kağıttan bir sanat çıkıyor ortaya, çok güzel.”

Rabia Miray Yıldırım, “Ebru sanatı yaptık. Fırçalarla boyaları serpiştirdik. Sonra kağıdın üzerine koyduk. Geri çektiğimizde ebru sanatı ortaya çıktı. Çok güzel oldu. İlk defa. Çok memnun kaldım ve çok güzeldi” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu