Haber

Eskişehir’de Silahlı Çatışma: 2 Kişinin Ölümüne İlişkin Yargılama Sürüyor

Eskişehir’de bir evde akrabalar arasında çıkan silahlı kavgada 2 kişiyi öldürdüğü iddia edilen baba ve 2 oğlunun davasına devam edildi.

Tutuklu sanıklar Beytocan A. ve Muharrem Baran A., Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ikinci duruşmasında hazır bulundu. Tutuklanmasının ardından sağlık durumu nedeniyle serbest bırakılan baba İsmail A. duruşmaya katılmadı.

Duruşma salonunda olay anına ait güvenlik kamerası görüntüleri izlendi.

Mütalaasını açıklayan savcı, sanıklar Beytocan A., Muharrem Baran A. ve babaları İsmail A.’nın Volkan Şenel ve Polat Gezgin’i “katılımla kasten öldürme” suçundan ikişer kez müebbet hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

Sanıklardan Beytocan A ise pişman olduğunu belirterek, “Böyle olmasını istemezdim. Kardeş gibiydik. Abim ile babamın birbirleriyle hiçbir alakası yok. Suç kendisine aittir. Ben.” söz konusu.

Sanık Muharrem Baran A. savunmasında, “Mağdurları öldürmem için bir neden yok. Bana karşı hareket etmediler” dedi. dedi.

Mahkeme heyeti sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 3 Ekim’e erteledi.

Etkinlik

25 Eylül 2022’de Tepebaşı Yeşiltepe Mahallesi 8892. Sokak’ta bulunan konutta Volkan Şener (28) ile Polat Gezgin (21) ile yakınları baba İsmail A, oğulları Baran ve Beytocan A. arasında tartışma çıktı. semt. Olayın kavgaya dönüşmesi sonucunda Şener ve Gezgin tüfekle vurularak öldürüldü.

Olay yerinden kaçan baba ve iki oğlu, 350 polisin katılımıyla yürütülen çalışma kapsamında Zafer, Kuyubaşı ve Kumlubel mahalleleri sokaklarında yaklaşık 40 dakika süren kovalamacanın ardından yakalandı. Gözaltına alınan 3 kişi, çıkarıldıkları hakimlik tarafından tutuklandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu