Ekonomi

evital “İyilikle buluşalım” dedi

Eczacıbaşı Evital, depremzedelere psikososyal destek sağlamak için Türk Psikologlar Derneği ve Muhtaç Haritası ile güçlerini birleştirdi.

Eczacıbaşı’nın yeni sağlık ekosistemi Evital, “İyilikle buluşalım” diyerek depremzedelere uzun vadeli manevi takviye sağlamak için harekete geçti. Uzaktan sağlık hizmetini herkes için erişilebilir kılmayı hedefleyen Evital; Türk Psikologlar Derneği ve Muhtaç Haritası iş birliğiyle yürüttüğü proje kapsamında, evital platformu üzerinden beyin sarsıntısı bölgesindeki vatandaşlara online manevi destek sunmaya başladı. Türk Psikologlar Derneği’nin daveti üzerine 500’e yakın psikoloğun isteyerek katıldığı proje ile beyin sarsıntısından etkilenen vatandaşların hayatlarına dokunmak amaçlanıyor.

Eczacıbaşı Topluluğu, Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 11 ilimizi etkisi altına alan deprem sonrası bölgeye yaptığı benzer ve maddi yardımlara manevi bir zemin daha ekliyor. Kapsayıcı ve bütüncül bir yaklaşımla yeni bir sağlık ekosistemi sunan Eczacıbaşı Evital, Türk Psikologlar Derneği ve İhtiyaç Haritası işbirliğiyle depremzedelere manevi destek sağlama hedefiyle yola çıktı. “İyilikle Buluşalım” projesi kapsamında Türk Psikologlar Derneği üyesi psikologlar, depremzedelerle buluşacak ve evital platformdaki Muhtaç Haritası üzerinden manevi destek sağlayacak. 500’e yakın psikoloğun gönüllü olarak katılacağı proje kapsamında ayda 4.000’den fazla online görüşme ile manevi destek sağlanması hedefleniyor.

Eczacıbaşı İlaç Sınai ve Finansal Yatırımlar ve Eczacıbaşı Evital Lider CEO’su Emin Fadıllıoğlu, “Eczacıbaşı Evital’in misyonu, her insanın sağlıklı yaşama hakkı olduğu gerçeğine dayanmaktadır” dedi. birini getir Ülkemizin içinden geçmekte olduğu bu zor günlerde Türk Psikologlar Derneği ve İhtiyaç Haritası ile güçlerimizi birleştirerek depremzedelerimizi evital aracılığıyla güçlendirmeyi amaçladık. Türk Psikologlar Derneği (TPD) üyesi gönüllü psikologlarımız ile depremzedelerimizi platformumuzda buluşturarak güzelliği artıracağımıza inanıyoruz. ‘İyilikle Buluşalım’ projemizde Muhtaç Haritası ve TPD’nin ücretli iş birliği için kendilerine teşekkür ediyorum.”

Yüzlerce gönüllü psikolog desteği

Türk Psikologlar Derneği Başkanı Cem Şafak Çukur, “Ülkemizi kasıp kavuran depremin ilk gününden bu yana Türk Psikologlar Derneği olarak aktif olarak sahada çalışıyoruz. Tüm çalışmalarımızın uzun vadeli ve sürdürülebilir olması bizim için büyük önem taşımaktadır. Yolculuğumuz sırasında Eczacıbaşı Sağlık’ın dijital aplikasyonu ve İhtiyaç Haritası ile yollarımız kesişti. İyilikle Buluşalım projesi kapsamında TPD üyesi yüzlerce psikolog evital aracılığıyla depremzedelere psikososyal güçlendirme sağlayacak. İstekli psikologlarımız, Evital ve Gereksinim Haritası’nın ortaya çıktığı bu yolculuğun sonunda yetkinlikle buluşmak dileğiyle açıklamalarda bulundular.

Mert Fırat “İyilikle buluşalım” dedi

İhtiyaç Haritası Yönetim Kurulu Üyesi Mert Fırat, depremi ve etkilerini yaşayan insanlar için Muhtaç Haritası olarak sahada çalıştıklarını belirterek, “Bu süreçte edindiğimiz tecrübeler bize göstermiştir ki; afetten etkilenen bireylere uzun süreli psikososyal destek verilmesi öncelikli ihtiyaçlardan biridir. Eczacıbaşı’nın uzaktan sağlık hizmetlerini erişilebilir kılan uygulaması evital ve Türk Psikologlar Derneği’nin ‘İyilikle buluşalım’ diyen bir noktaya geldik. Proje kapsamında Türk Psikologlar Derneği üyesi psikologlar, İhtiyaç Haritası çalışmaları ile ulaşılacak olan Evital platformu üzerinden depremzedelere isteyerek psikolojik destek sağlayacak. Güzelliğin peşinde koşan, Yetkinlikle Buluşalım diyen herkese teşekkür ederim.”

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

haberacigol.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu