Ekonomi

Filipinler tokenize edilmiş hazine bonolarını satacak

Filipin Hazine Ofisi, 20 Kasım için planlanan klasik Hazine bonosu satışını iptal etti ve bir yıl vadeli tokenize Hazine bonosu sunacağını duyurdu.

Hazine Ofisi, tokenize edilmiş tahvilleri kurumsal alıcılara minimum 10 milyon peso (yaklaşık 18 milyon dolar) değerinde ve 1 milyon peso (yaklaşık 18.000 dolar) teklif büyüklüğünde açık artırmayla satacak. Bloomberg’in yayınladığı habere göre nihai faiz oranı arz tarihinde açıklanacak.

Filipinler ilk kez tokenize edilmiş tahvil ihraç ediyor

Ülkede ilk kez ihraç edilecek tokenize tahviller, devlete ait Kalkınma Bankası ve Emlak Bankası tarafından satışa sunulacak.

Bu arada, hükümetin tokenize edilmiş gerçek dünya varlıkları ve tahvillerinin sürekli kullanımını araştırıp incelemediği sorulduğunda Hazine Müsteşar Yardımcısı şunları söyledi: Erwin Sta, “teknolojiyi incelemeye ve onu ne kadar ileri götürebileceklerini test etmeye devam edeceklerini” söyledi.

Filipinler’in geleneksel tahviller yerine tokenize edilmiş tahvil ihraç etme hareketi, Asya hükümetlerinin tokenize edilmiş tahvil piyasasına giderek daha fazla ilgi gösterdiği bir dönemde gerçekleşti. Şubat ayında Hong Kong, Yeşil Tahvil Programı kapsamında 100 milyon dolarlık tokenize çevre tahvili ihraç etti.

Bu yazı ilk olarak Paranfil’de yayınlanmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu