Ekonomi

BlackRock resmi olarak Spot Ethereum ETF başvurusunu sundu

Investing.com – Dünyanın en büyük varlık yönetimi şirketi Siyah Kaya, leke EthereumETFİhraç başvurusunu resmi olarak SEC’e sundu.

Dün SEC’e sunulan başvuru formunda BlackRock’un borsa yatırım fonu ürünü “iShares Ethereum Trust” adı altında yer aldı. BlackRock, geçen hafta iShares Ethereum Trust fonunu Delaware State Corporations Division’a kaydettirerek ETF başvurusunda ilk adımı attı. Bu kaydın ardından varlık yönetimi şirketinin ETH’nin spot fiyatına dayalı bir yatırım ürünü ihraç etme niyeti, yatırım ürününün Nasdaq’ta listelenmesi için yapılan başvuruyla doğrulandı.

Şirketin bu atılımı ile spot Bitcoin ETF başvurusu sonrasında tetiklediği kripto para piyasalarına da destek vermeye devam ediyor gibi görünüyor. SEC şu sıralar spot Bitcoin ETF uygulamalarına odaklanırken, spot Ethereum ETF’yi de gündemine aldı.

Dünyanın en büyük varlık yönetimi şirketinin kripto yatırımına odaklanması diğer kurumsal şirketleri de tetikledi. The Block’a göre, geçen yıl kripto likidite sağlayıcı faaliyetlerini sonlandırmaya karar veren Jane Street ve Jump Trading gibi büyük likidite sağlayıcılarının BlackRock ile işbirliği konusunda görüşmelere başladığı bildirildi.

Kripto piyasaları spot ETF beklentilerini fiyatlamaya devam ederken, en son yükseliş hareketi geçen ay spot Bitcoin ETF’nin onaylandığına dair söylentilerden geldi. yanlış haber Sonrasında ise dikkat çekici bir gelişme yaşandı. Bu haberi yalanlayan BlackRock CEO’su Larry Fink, haberin yalan olmasına rağmen hızlı satın alma tepkisini kriptoya olan ilginin artması olarak yorumladı.

Şu anda ETH’nin piyasa değerini artırma potansiyeli taşıyan yatırım ürünüyle ilgili somut gelişmeler yaşanırken, kripto para biriminin değeri de artmaya devam ediyor. ETH son 24 saatte %4 artış gösterirken yeniden 2.000 dolar bandında hareket etmeye başladı. En büyük altcoin, 10 Kasım’da başlayan kısmi geri çekilmeye böylece son verdi ve son haftadaki kayıplarının yarısını geri aldı. Ancak Ethereum son ayda %35’lik değer artışıyla ciddi bir yükseliş ivmesi yakaladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu