Haber

Halep’te Deprem Mağdurları Sevdiklerini Enkaz Altında Aramaya Devam Ediyor

Suriye’nin Halep kentinde meydana gelen depremde yıkılan binaların enkazı altında hayatta kalanların hayatta kalma ihtimalleri giderek azalsa da aileleri ve dostları mucize arayışlarını sürdürüyor.

DUYURU (İngilizce): HUMMAM SHEIKH ALİ, Xinhua Suriye muhabiri:

“Geçen Pazartesi günü meydana gelen depremde çöken bir binanın önündeyiz. Hayatta kalanları görmek umuduyla binanın önünde bekleyen insanları hâlâ görebiliyoruz.

Bölgedeki kurtarma çalışmaları bitmiş gibi görünse de bazı kişiler bu binanın enkazı altında 3-4 kişinin olabileceğini söylediler. İnsanlar hala bu bireylerden haber alma umuduyla burada bekliyorlar.

Daha önce burada yaşayan insanlardan biri bizimle. Ağabeyi de burada yaşıyordu. Ağabeyi ailesiyle yatıyordu. İlk başta koşarak evden çıkmak istediler. Ancak tavan çöktü ve geri kalanın üzerine çöktü.

Adam 14 saat sonra önce kızını kurtarmayı başardı. Sonra karısını, çocuklarını ve erkek kardeşini çıkardılar. Yani ağabeyinin altı kişilik ailesinden sadece ağabeyi hayatta kalırken, diğerleri enkaz altında can verdi.

Özetle, bize anlattığına göre bu adam ailesi ve kardeşinin altı kişilik ailesiyle burada yaşıyormuş. Kardeşinin altı kişilik ailesinden sadece erkek kardeşi hayatta kaldı ve geri kalanı öldü.

Gördüğümüz gibi, insanlar hala burada bir yaşam belirtisi görerek birini bulma umuduyla bekliyorlar. Facianın üzerinden yaklaşık bir hafta geçmesine rağmen umutlarını yitirmiyorlar. Bir hafta sonra hala burada bekliyorlar. Buraya gelmeye devam ediyorlar. İçlerindeki bir şey onları her gün buraya getiriyor.

Enkaza tırmanıyorlar ve rastgele bir şey, bir işaret görme umuduyla aşağıya bakıyorlar.”

Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Halep’ten bildiriyor. (XHTV)

finike-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu