Haber

İskenderun’da ‘Gemlik Şehri’ Kuruluyor

Gemlikli iş insanlarının da katkılarıyla İskenderun İbrahim Karaoğlu caddesinde 1500 kişinin barınabileceği yeni bir yaşam alanı yapılıyor, altyapı çalışmaları tamamlanmış ve 100 adet konteyner konut bulunuyor.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve birçok ilde etkili olan deprem binlerce kişinin ölümüne neden oldu. Türkiye, depremin yaralarını sarmak için ülke çapında düzenlediği yardım kampanyalarını güçlendirmek için seferber oldu.

Gemlik’te de örnek bir yardım kampanyası düzenlendi. Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası ile Gemlik iş adamları, Hatay’ın İskenderun ilçesinde her türlü alt yapı çalışmasının hazırlandığı ve yaklaşık 1500 kişinin barınması planlanan bir bölgede konteyner kent kurulması için çalışmalara başladı. Gemlik kenti olarak anılacak olan bu bölgede Gemlik Belediyesi tarafından kurulan portatif mutfak, depremzedelere günde üç öğün yemek şeklinde hizmet veriyor.

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, Gemlik Ticaret Odası Başkanı Hasan Hamaloğlu, siyasi parti ilçe başkanları ve diğer oda başkanları konteyner kent çalışmalarını incelemek üzere İskenderun’daki alanı ziyaret etti. Gemlik heyetini İskenderun’da Bursa Milletvekili Zafer Işık karşıladı.

Depremzedeleri ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini ileten Başkan Sertaslan, “Gemlik heyeti olarak yemek dağıtımına başladığımız aşevi ve bir süredir üzerinde çalıştığımız konteyner kenti incelemek üzere İskenderun’dayız. . Yaraları birlikte saracağız ve bu günleri birlikte atlatacağız” dedi.

GTSO Lideri Hasan Hamaloğlu, bölgede yürütülen çalışmalar hakkında bilgi vererek, “Bugün itibariyle 65 konteyner şantiyeye boşaltıldı. Konteynerlere elektrik ve su hatları bağlandı. Gemlik ekibi olarak çalışıyoruz. depremzedelerimizin barınma ihtiyaçlarını karşılamak için var gücümüzle çalışıyoruz.”

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu