Haber

Hindistan’da cinsel saldırıyla suçlanan siyasetçi diplomatik pasaportla ülkeden kaçmış

Hindistan’da Karnataka, Kerala ve Arunaçal Pradeş eyaletlerinde faaliyet gösteren JD(S) partisinin lideri Prajwal Revanna’nın pek çok kadına karşı cinsel saldırı ile suçlandıktan sonra ülkeden ayrılarak diplomatik pasaportla Almanya’da olduğu iddia edildi.

Indian Express’in haberine göre, partisinden uzaklaştırılan Revanna hakkında ilk kez konuşan Başbakan Narendra Modi, ‘böyle insanlar için sıfır tolerans’ olduğunu söyledi. 6 hafta sürecek seçim süreci devam ederken, Modi, cinsel saldırı iddialarını gündeme getiren videoların yayınlanma zamanlamasını sorguladı. Modi, “Bu bir kanun ve düzen meselesi. Eğer böyle bir olay Bengal’de gerçekleştiyse o zaman Bengal hükümeti bundan sorumludur. Eğer Gujarat’ta olduysa Gujarat hükümeti sorumludur. Eğer Karnataka’da yaşandıysa o halde Karnataka hükümetinin eyleme geçme sorumluluğu vardır” diye konuştu.

BABASI DA GÖZALTINDA ALINDI

Prajwal Revanna, JD(S)’den Hassan Milletvekili ve Lok Sabha adayı H D Deve Gowda’nın torunu. Revanna hakkında pek çok kadına yönelik cinsel saldırı iddiaları, seçimlerin ilk aşamasının hemen ardından yayınlanan birden fazla video görüntüsü üzerine gündeme geldi. Babası H D Revanna’ya da daha sonra suçlama yöneltildi ve cinsel saldırıya uğrayan kadınlardan birini kaçırdığı iddiasıyla gözaltına alındı.

Prajwal Revanna, yargı süreci devam ederken partiden uzaklaştırıldı. Revanna’nın firari olduğu ve diplomatik pasaportla Almanya’da bulunduğu ifade edildi. Babası ise kendilerine yönelik iddiaların ‘siyasi saiklerle’ dile getirildiğini ileri sürdü. JD(S) ve Modi’nin iktidar partisi BJP, Lok Sabha’daki seçimler için ittifak kurmuştu.

MODİ: SİYASİ BİR TAKTİK

Başbakan Modi, konuya ilişkin açıklamasında, videoların JD(S)’nin Rahul Gandhi’nin de mensubu olduğu muhalefetteki Hindistan Ulusal Kongresi partisi ile ittifak yaptığı dönemde çekilmiş olabileceğine işaret ederek, “Videolar, şüpheli ülkeden gönderildikten sonra yayınlandı. Bu çok şüpheli. Eğer bilginiz varsa dikkat etmeliydiniz, havalimanında nöbet tutmalıydınız. Ama hiçbir şey yapmadılar; merkezi hükümeti de bilgilendirmediler. Bu, bunun siyasi bir taktik olduğunu gösteriyor. Bu videoların ittifakta oldukları dönemden olduğunu biliyorlar; bu videoları o zaman toplamışlar” iddiasında bulundu.

GANDHİ’DEN EYALET BAŞBAKANI’NA MEKTUP

Gnadhi ise sosyal medya platformu X (eski adıyla Twitter) hesabından yaptığı paylaşımda, Karnataka Eyalet Başbakanı Siddaramaiah’a Prajwal Revanna’nın durumuyla ilgili yazdığını ifade ederek, “Mağdurlara mümkün olan tüm desteği sunmanızı rica ediyorum; bu korkunç suçların tüm sorumlularından hesap sorulmasını sağlamak konusunda hepimizin müştere bir görevi bulunuyor” ifadelerini kullandı.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)

camliyaylahaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu