Ekonomi

İlk yerli Tarımsal İnsansız Hava Aracı: 25 litre ilaç taşıyabiliyor

Pamukkale Üniversitesi lojmanlarında Avrupa Birliği projesi kapsamında Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Böğrekci, kurucu ortağı olduğu bir firma tarafından geliştirilen TİHA’nın ilk sunumunu yaptı.

TİHA’nın uçuş ve ilaçlama gösterimi ile başlayan etkinlik panel ile devam etti. prof. Dijital Çiftçi projesi kapsamında İtalya, Türkiye, Yunanistan, İspanya, Romanya, Slovenya ve Estonya gibi Avrupa Birliği ülkelerinden yabancı katılımcıların da yer aldığı panelde Dr. Böğrekci, Alrobotics firması ve tarımda dijital teknolojilerden bahsetti.

prof. Dr. Börekci, “Firma kurulduğu 2020 yılından bu yana endüstriyel robot kol projesine ağırlık vererek TİHA, ‘İnsansız Sualtı Robotu’ ve ‘İnsansız Kara Aracı’ geliştirme çalışmalarını sürdürüyor. Tanıtılan TİHA, sekiz motorlu, 25 litre ilaç taşıma kapasiteli, tamamen Türk mühendislerinin emeği ile geliştirilen, tarımsal insansız hava aracı. Ayrıca insansız hava araçlarının motor ve elektronik hız kontrol kartlarını da kendi bünyesinde üretmektedir. TİHA yazılımı da tamamen şirket bünyesinde geliştirilmektedir. Manuel ve otonom uçuş kabiliyetine sahip insansız hava araçlarının tüm laboratuvar ve saha testleri başarıyla tamamlandı. Yerli yüksek teknolojilerin geliştirilmesi ülkemize büyük katkılar sağlayacaktır.ifadelerini kullandı.

haber-altintas.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu