Haber

ABD Başkanı Biden’dan depresyon tedavisi gören Senatör John Fetterman’a destek

YENİ ABD Lideri Joe Biden, klinik depresyon tedavisi gören Pensilvanya Senatörü John Fetterman’a cesur davranıp tedaviye başladığı için teşekkür etti.

Biden, Twitter’da yaptığı paylaşımda klinik depresyon tedavisi görmeye başlayan Demokrat Pensilvanya Senatörü Fetterman’a destek verdi.

Her gün milyonlarca insanın depresyonla tek başına mücadele ettiğine işaret eden Biden, “İhtiyacınız olan tedaviyi almanız cesurca ve önemli. Bu konuda örnek bir davranış sergilediğiniz için size minnettarız.” ifadeleri kullandı. Biden, eşi Jill Biden ile düşüncelerinin Fetterman ve ailesiyle olduğunu belirterek Senatör’e destek verdi.

Milletvekilleri Fetterman’ın yanında

Senato’daki Demokratların Çoğunluğunun Başkanı Chuck Schumer, Fetterman’ın ihtiyaç duyduğu tedaviyi görmesinden mutlu olduğunu belirterek, milyonlarca Amerikalı’nın zaten depresyonla mücadele ettiğini sözlerine ekledi.

Daha önce de depresyonla mücadele ettiğini belirten Demokrat Senatör Tina Smith, Fetterman’ın tedavi görerek doğru şeyi yaptığına da vurgu yaptı.

Smith, “İhtiyacınız olduğunda yardım istemek bir güç işaretidir, zayıflık değil. John bize bunların hepsini gösteriyor,” dedi. değerlendirmesini yaptı.

Fetterman ile siyasi olarak birden fazla karşı karşıya gelen Cumhuriyetçi Senatör Ted Cruz da Demokrat Senatörü destekledi. Cruz, kendisinin ve eşinin Fetterman için dua ettiğini belirterek, “Siyasette hangi tarafta olursanız olun, lütfen (Fetterman’ın) ailesinin mahremiyet talebine saygı gösterin.” paylaştı.

Fetterman’ın sağlığı

Özel sekreteri Adam Jentleson, 8 Kasım 2022’de yapılan ara seçimlerde Türk asıllı rakibi Mehmet Öz’ü mağlup ederek Pennsylvania’dan senatör seçilen Demokrat Fetterman’ın sağlığına ilişkin dün yazılı açıklama yaptı.

Fetterman’ın hayatı boyunca zaman zaman depresyon geçirdiğini kaydeden Jentleson, son dönemde hastalığının şiddetlenmesi nedeniyle doktorların tavsiyesi ile klinik depresyon tedavisi almaya başladığını açıklamıştı.

Mayıs 2022’de Senatör, felç geçirdiği için konuşmakta güçlük çektiği için konuşmaları kaydeden bir monitör kullanarak seçim kampanyasına devam etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu