Ekonomi

IMF: Kripto para birimleri resmi ödeme aracı olmamalı

Investing.com – Nayib Bukele, El Salvador Başkanı bitcoin nin büyük bir destekçisi olarak görülmektedir. Bukele, kripto para birimini yerleşik bankacılık sistemine erişimi olmayanlar için finansal hizmetlere erişim sağlamanın ideal bir yolu olarak görüyor.

Bunu akılda tutarak Bukele, El Salvador’un 7 Eylül 2021’de Bitcoin’i resmi bir ödeme aracı olarak tanıyan dünyadaki ilk ülke olmasına yol açan bir yasama girişimi başlattı.

Bağımsız bir ülkenin aldığı bu karar uluslararası arenada pek anlayışla karşılanmadı. Uluslararası Para Fonu (IMF), para sistemindeki değişikliğin ülke için mali sıkıntı riskini artırması nedeniyle ülkenin kredi limitini uzatmama ihtimalini bile öne sürdü.

Bu uyarılara rağmen El Salvador kararından vazgeçmedi ve diğer bazı gelişmekte olan ülkeler böyle bir adım atmayı düşünüyor. Bu nedenle, IMF’nin üye ülkelerin kripto para birimleri ile nasıl devam edeceklerine karar vermelerine yardımcı olacak bir dizi kural getirme zamanı gelmişti.

23 Şubat 2023 tarihinde, Bitcoin gibi kripto para birimlerinin bir ödeme aracı olarak kullanılmasına izin verilmemesini tavsiye eden “Kripto Varlıklar İçin Etkili Politikaların Unsurları” başlıklı bir makale yayınlandı:

Bu durumda IMF, diğer ülkelerin El Salvador örneğini izlemesini engellemek istiyor.

Bitcoin teknik fiyat seviyeleri

Bitcoin şu anda 23.831 $ BTC/USDfiyatıyla %2,25 değer kaybederken haftalık bazda %0,71 faiz oranı bulunuyor.

Kripto para birimi kısa süre önce %38,2 Fibo geri çekilme takviyesini birkaç kez 23.775 dolardan test etti. Bununla birlikte, bu, düşüş baskısına dayandı ve sürdürülebilir bir biçimde kırılmayı başaramadı ve 24.332 $’lık %23,6 Fibo düzeltmesine gerçek bir toparlanma olasılığını güçlendirdi. Bunun üzerinde, faizleri 25.233 $’lık son yüksek seviyelere çıkarma olasılığı artacaktır.

Bununla birlikte, yukarıda belirtilen desteğin kırılması durumunda, %50 Fibo düzeltmesi olan 23.325 $’a kadar kayıp beklenmelidir. Bunun altında sonraki duraklar, 22.875 Dolar’lık %61,8 Fibo geri çekilme seviyeleri ve 22.234 Dolar’lık %78,6 Fibo geri çekilme seviyeleri.

Haber: Marco Oehrl

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu