Haber

Aliyev, ülkesinin adını taşıyan caddenin yapımı için Türkiye’ye 100 milyon dolar gönderiyor

Türkiye, Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin yaralarını sarmaya çalışırken, kardeş ülke Azerbaycan’dan dikkat çekici bir hamle geldi. Son verilere göre 50 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği felaketin en başından beri hem arama kurtarma çalışmalarında hem de toplanan yardımlarda geri adım atmayan Azerbaycan, şimdi de inşaat için 100 milyon dolar gönderiyor. Kahramanmaraş’ta Azerbaycan caddesi.

“TÜRKİYE’NİN BİNASI BİZİM BİNAMIZDIR”

Türkiye-Çin İş Geliştirme ve Destekleme Derneği’nin düzenlediği iftar yemeğinde konuşan Azerbaycan Millet Meclisi Başkan Yardımcısı Adil Aliyev, “Cumhurbaşkanımız Kahramanmaraş için 100 milyon dolar ayırdı. Azerbaycan’ın yeniden imarına destek vereceğiz. cadde. Arazileri gezdik. Çalışmalar başladı. Türkiye” Türkiye’nin sağlığı bizim sağlığımız, Türkiye’nin inşaatı bizim inşaatımızdır” dedi.

“YETKİLİLER BİZE ORAYI GÖSTERİYOR”

“BİRLİKTE ONLARA KARŞI DURMAYI BAŞARILI OLACAĞIZ”

Aliyev, Karabağ’ın Ermeni işgalinden kurtarılmasında Türkiye’nin katkısına dikkati çekerek, “Milletimiz her zaman bir bütün olarak var olacaktır. Milletimizi ve kardeşliğimizi sevmeyen çok devlet var. bir.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu