Haber

İsviçre’de Ukrayna’ya destek

İsviçre’deki Ukrayna-Rusya savaşının 1. yılı nedeniyle Ukrayna için takviye gösterisi düzenlendi.

Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi önünde düzenlenen gösteriye Ukrayna’nın Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi Daimi Temsilcisi Büyükelçi Yevhenia Filipenko, diğer ülkelerin BM temsilcileri, BM kuruluşlarının yetkilileri, Ukrayna vatandaşları katıldı. ve diğer ülkeler.

Katılımcılar Ukrayna bayrağı ve Ukrayna pankartları taşıdı. Ukrayna’daki savaşın izlerini gösteren fotoğraflar da gösteri alanında sergilendi.

Gösterinin başında savaşta hayatını kaybeden Ukraynalılar için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Filipenko burada yaptığı kısa konuşmada, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin üzerinden bir yıl geçtiğini ve dünyanın her yerinden insanların Rusya’nın saldırganlığının sonuçlarını hissettiğini ifade etti.

Bu yılın uluslararası toplumun Ukrayna ile dayanışmasıyla geçtiğini belirten Filipenko, dün BM Genel Kurulu’nda (BMGK) Rusya’nın Ukrayna topraklarından “koşulsuz ve derhal” çekilmesi çağrısında bulunan kararın bir hükümet tarafından kabul edildiğini hatırlattı. oyların çoğunluğu.

Filipenko, Cenevre’deki meslektaşlarıyla barışa daha da yakınlaşmak için çalıştıklarını belirterek, etkinliğe katılan herkese teşekkür etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu