Haber

Kartal Belediyesi Depremzedeleri Unutmadı

Kartal Belediyesidepremin vurduğu Hatay’da her yaştan öğrencinin eğitim gördüğü çadır kentlere kitap ve kırtasiye desteği sağlıyor.

Hatay’ın Samandağ ilçesinde yaklaşık 1300 öğrencinin eğitim gördüğü ‘Yenilenen Hayatlar’ adlı eğitim alanında; Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise öğrenci kümeleri bulunmaktadır. Hataylı öğretmenlerin emekleriyle kurulan eğitim alanı; kütüphane, sinema, derslik ve kreş bölümleri ile öğrencilerin eğitim hayatlarına devam etmeleri için hizmet vermeye devam etmektedir.

KARTAL BELEDİYESİ’NDEN BÖLGEDEKİ EĞİTİM HAYATINA DESTEK

Kartal Belediyesi , büyük bir özveriyle oluşturulan bu eğitim alanını ziyaret ederek kitap ve kırtasiye malzemeleri temin etti. Kartal Belediyesi yetkilileri, Hatay’ın temellerinin eğitimin her alanında devam edeceğini kaydetti.

“ÇOCUKLARIMIZ İÇİN VARIZ”

Eğitim alanının hazırlanmasında emeği geçen isimlerden biri olan gönüllü öğretmen Mehmet Ali Akar, Hataylı öğrencilerle birlikte büyük işlere imza attıklarını belirtti. “Sınavlar gibi bir realitemiz var. Özel eğitim sınıflarımız ve ilkokul, ortaokul ve lise sınıflarımız var. Burada çocuklarımızın deprem psikolojisinden çıkmaları bizim için çok önemli. Arkadaşlarımızla birlikte yine büyük işler başaracağımıza inanıyoruz. çocuklar” dedi.

“BURAYA GELDİĞİM İÇİN ÇOK MUTLUYUM”

Eğitim alanında öğrencilerden Derin Açar, “Burada olmaktan dolayı çok heyecanlıyım. Benim için burası normal bir okul gibi. Depremden sonra çok zor günler geçirdik. Eğitim hayatım kolaylaşıyor. benim için her gün. tüm öğretmenlerime teşekkür ediyorum.”

Kaynak: ANKA / Yerel

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu