Haber

Kırşehir Belediyesi, tacizle suçlanan çalışanın işten çıkarıldığını duyurdu.

KIRŞEHİR Belediyesi, cep telefonundan cinsel organını gösteren fotoğrafları 14 yaşındaki erkek çocuğa gönderdiği iddia edilen Fen İşleri Müdürlüğü çalışanı MZ’nin işten çıkarıldığını duyurdu.

Olay, geçen yıl 16 Aralık’ta Kırşehir’de meydana geldi. İddiaya göre MZ, cinsel organını gösteren fotoğrafları cep telefonundan BD’ye gönderdi. Durumu öğrenen anne YD, belediyede çalışan MZ ile oğlu BD arasındaki yazışmaların çıktısını aldı. YD daha sonra belediye binasına gelerek duruma tepki gösterdi. Kendisine belediye önünde sahip çıkılmamasına da tepki gösteren YD, “Bu şahıs oğluna çiçek gönderiyor, cinsel organını fırlatıyor” diye bağırdı.

GÖZALTI, MAHKEME İSİMLİ DENETİM KURALLARI YOLUYLA SERBEST BIRAKILDI Polisin güvenlik önlemi aldığı belediye binası önünde uzun süre sakinleştirmeye çalışan YD. YD daha sonra polise giderek MZ’den şikayetçi oldu. Şikayet üzerine gözaltına alınan zanlı, çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Öfkeli anne YD, MZ’nin kapısı önünde bağırarak, “Adalet yerine gelmezse kendi adaletimi kendim sağlarım. Kendi ellerimle kendimi cezalandırırım. Yeter artık kaç aile zarar görür. Çocuğumun psikolojisi bozuldu.” Daha kaç kişinin canı yanacak Neyi bekliyorsun?” YD, olay yerine gelen polis ekipleri tarafından uzaklaştırıldı. MZ tekrar gözaltına alındı. Sözü alınan zanlı serbest bırakıldı. Kırşehir Belediyesi’nin olayla ilgili yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Olayın duyurulmasından sonra çocuğun babasından dilekçenin ilgili birimimize ulaşması üzerine 12 Aralık 2016 tarihinde işe başlayan işçi hakkında yasal işlem başlatılmış ve iş akdi 14.12.2016 tarihinde feshedilmiştir. :42 Disiplin Kurulu kararı ile 16 Aralık günü saat 14.00’de toplandı Kırşehir Belediyesi olarak geçmişte olduğu gibi bundan sonra da böyle bir iddaaya uğrayanların her zaman yanında olacağımızı belirtirken belediyemiz ve belediyemiz Önder Sayın Selahattin Ekicioğlu ve olayla hiçbir ilgisi olmayan sorumlu yöneticilerimiz de haksız yere trolle, tehdit ve tehdide maruz kalmışlardır, kimsenin yemesine izin vermeyeceğimizi kamuoyuna arz ederiz. kamu malları, şantaj ne olursa olsun, hukuku koruyarak.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu