Yaşam

Ocak 2024 Tarihin En Sıcak Ocak ayı Oldu

Küresel ısınma ve iklim krizi nedeniyle sürekli rekor sıcaklıklar kaydediliyor. Yaz aylarında sıklıkla çok yüksek sıcaklıklar görsek de uzun dönem sıcaklık ortalamalarındaki yükselişi fark etmek pek kolay olmuyor.

Avrupa Birliği’nin Kopernik İklim Değişikliği Hizmeti (C3S)Perşembe günü yaptığı açıklamada, 2024 Ocak ayının şimdiye kadar kaydedilen en sıcak Ocak ayı olacağını söyledi.

Kayıtlar 1850’ye kadar uzanıyor

Geçen ay, Ocak 2020’den bu yana Kayıtlara geçen en sıcak aydı. İnsan kaynaklı iklim değişikliği ve El Niño hava olayı yüzey sularının sıcaklığını daha da artırdı. Haziran ayından bu yana her ay önceki yılların aynı ayına göre artış yaşandı. sıcaklıkları kaydetmekSahne yaşanıyor.

C3S Yönetici Vekili Samantha BurgessSanayi devrimi öncesi referans dönemleriyle karşılaştırıldığında, 12 aylık bir dönemdeortalama sıcaklık 1,5 derece Daha yüksek olarak kaydedildiğini belirtti. Burgess ayrıca gaz emisyonlarına yönelik hızlı kısıtlamaların küresel sıcaklıklardaki artışı durdurmanın tek yolu olduğunu söyledi.

ABD’deki araştırmacılar da 2024 geçen yıla göre daha sıcak olma ihtimalinin üçte bir olduğunu tahmin etti. Ayrıca bu yılın en yüksek sıcaklığın görüldüğü beş yıldan biri olacağını da %99 olasılıkla öngördü. Geçen aydan itibaren El NinoBu yıl olgunun zayıfladığı belirtilirken La NiñaFenomenliğe geri dönüş bekleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu