Haber

Kılıçdaroğlu’ndan “bayram” açıklamasıyla Filistin için ertelenmesi önerildi

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin küme toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Geçmişte Türkiye bölgesinin en güvenilir ülkesiydi. Bugün güvenilmez oldu. Ortadoğu ateş topuna döndü. Halkımız ‘Biz arabulucu olalım mı?’ diye bağırıyor. Kimse bu sesi duymuyor çünkü Türkiye artık dış politikasında güvenilir bir ülke değil, milli olmak zorunda.

Amerika iki uçak gemisi gönderdi. Erdoğan bağırıyor. ABD nerede, Akdeniz nerede, burada ne işiniz var? Damadınızın Amerika’nın uçak gemisinde ne işi var? Bunu sormuyor muyum?

Türkiye inancını kaybetmiştir. Dışişleri Bakanlığı ve oradaki bürokratlar sıradan bürokratlar değil. Türkiye’nin dış politikasını yönetir. Rüşvet alan kişi büyükelçi olamaz.

Cumhuriyeti kanla, gözyaşıyla kurduk. Ağır bedeller ödedik. Ülke düşman işgali altındayken babalarımız, dedelerimiz, annelerimiz canla başla mücadele etti.

‘Filistin’de katliam var, şenlikleri erteleyelim’ diyorlar. 100 yıl sonra kutlayacak mıyız? “Festivali anmak, yüzüncü yıl dönümünü kutlamak demektir.”

fekeajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu