Haber

PKK elebaşı Öcalan’ın avukatları olan 8 sanığın yargılandığı davada mütalaa verildi

PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın avukatları 8 sanığın yargılandığı davada sanıklardan 4’ünün “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 15 yıl hapis cezasına çarptırılması talep edilirken, diğerleri beraat etti.

İstanbul 33. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya çok sayıda sanık ve avukatları katıldı.

Duruşmada vakıfla ilgili mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı, sanıklardan bazılarının kelime liderlik heyetinde PKK/KCK silahlı terör örgütünün elebaşı Abdullah Öcalan’ın vekilliğini üstlendiğini hatırlattı.

Mütalaada sanıkların, örgüt liderinin iletmek istediği talimat ve mesajları “avukat-müvekkil” ilişkisi adı altında örgütün açık hava alanına ilettikleri kaydedildi.

Mütalaada sanıkların terör örgütü elebaşı Öcalan’ı savunmak amacıyla örgütün faaliyetlerine tahsis edilen Asrın Hukuk Bürosu’nda buluştukları, sanıkların terör örgütü faaliyetlerini sürdürdükleri ifade edildi. bu büro aracılığı ile “yasal faaliyet” adı altında.

Mütalaada sanıklardan 4’ünün “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması, 4 sanığın ise isnat edilen kabahatin netlik kazanmaması nedeniyle beraat etmesi istendi. sanık tarafından işlenmiştir.

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıklar ve avukatlarına mütalaaya karşı savunmalarını hazırlamaları için süre vererek duruşmayı erteledi.

İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Hataları Bürosu tarafından hazırlanan iddianamede sanık avukatların, PKK/KCK silahlı terör örgütünün “liderlik komitesinde” yer alan Abdullah Öcalan ile İmralı’da görüştükleri anlaşıldı. 12 Eylül-28 Kasım 2007 tarihleri ​​arasında Ada’da yaşananları ve Öcalan’ın bu görüşmelerde talimat verdiğini. görüldüğü söyleniyor.

İddianamede, konuşmalarında Öcalan’ın avukatı rolünü üstlenen sanıkların, örgüt liderinin iletmek istediği örgütsel talimat ve mesajları “avukat-” adı altında örgütün dışarıdaki açık alanına ilettikleri kaydedildi. müşteri “ilgisi, organizasyonun dış üyelerine. , Mahmut Taşçı, Mehmet Selim Okçuoğlu, Rezan Sarıca ve Suat Eren, “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırıldı.

haber-dogansehir.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu