Haber

Sabah namazında buluştular! TÜGVA’dan Türkiye’nin dört bir yanında İsrail protestosu

15 gün süren katliamda evlerinde, ibadethanelerinde ve hastanelerinde hedef alınan siviller için TÜGVA gençliği harekete geçti. Sabah namazında bir araya gelen gençler, “Bebek katili İsrail” yazılı pankartlarla İsrail’i protesto etti.

ÇOCUK AYAKKABILARI DİKKAT ÇEKİYOR

Türkiye genelinde 81 ildeki merkez camilerde buluşan TÜGVA gençleri, cami avlusuna çocuk ayakkabısı bırakarak Filistin’deki vahşete dikkat çekti. Bebeklerin, çocukların ve masum sivillerin vahşice öldürülmesine karşı insanlığın duyarsızlığına TÜGVA gençleri anlamlı bir tepki gösterdi.

SABAH NAMAZINDA BULUŞTULAR

İstanbul’daki TÜGVA gençleri, Genel Lider İbrahim Vinci ve tüm kuruluşlarıyla Levent Barbaros Hayrettin Camii’nde buluştu. Sabah namazı namazının ardından basın açıklaması yaptı.

“ÇOCUKLARIN SESİNİ TÜM DÜNYAYA DUYURMAMIZ GEREKİYOR”

İsrail terörüne karşı sadece sosyal medyadan değil her alandan etkili ve uzun vadeli bir sivil çaba gösterilmesi gerektiğini vurgulayan TÜGVA Başkanı İbrahim Giriş, tüm sivil toplum kuruluşlarına davette bulundu. Davetin yapıldığı basın açıklamasında: “Çocukların sesini tüm dünyaya duyurmalıyız”;

“100 yılı aşkın süredir Siyonizmin temsilcisi İsrail’in işgal ettiği kutsal mabedimiz Kudüs’te zulüm devam ederken, Gazze’yle birlikte zulmün sınırları daha da genişledi. Katledilen Filistin halkının çığlıkları artıyor. İnsan hakları gözetilmeden, çocuk, kadın, yaşlı, genç ayrımı yapılmadan zayıf kalıyor.” “Medeniyet örneği” olarak anılan Batı, tüm bu katliamlara sessiz kalıyor! Yakın zamana kadar üç semavî dinin insanlarının huzur ve sükunetle hüküm sürdüğü topraklarda, kan ve gözyaşı artık fark edilemeyecek boyutlara ulaştı!

Terör devleti İsrail, uluslararası hukuku hiçe sayarak insanlığın ve Müslümanların sabrının sınırlarını adeta zorluyor. İsrail, kayıtlı tarihteki vahşetleri dahi utandıracak saldırılarda bulunmaktan asla çekinmemektedir. Her geçen gün alçakça ve insan onuruyla bağdaşmayan saldırılarına bir yenisini daha ekliyor. Barışın, huzurun, istikrarın sağlanması için var gücüyle çalışan biz Müslümanlara yönelik bu saldırıların hiçbir açıklaması, açıklaması yoktur. Uluslararası toplumun görmek, duymak, bilmek istemediği zulümlere yenilerini eklemekten çekinmeyen Siyonist İsrail, vicdansızlığını pekiştiriyor.

Ayrıca uluslararası toplum artık sosyal medya platformlarında Gazze’deki soykırıma ilişkin her türlü içeriği görmezden gelmenin ötesine geçerek sansürlüyor. Yaptıkları zulümleri kendilerinden başka kimsenin görmesini istemezler.

Dili, dini, ırkı ne olursa olsun hangi insan bu vahşeti görmezden gelebilir? Meşrulaştırılmaya çalışılan bu katliamlar zincirini kim savunabilir? Ancak bu katliamlar bizi korkutamayacak. Bir defa öleceğiz, bin defa dirileceğiz! Filistin yalnız değil! “Türk Gençlik Vakfı 81 ildeki tüm teşkilatlarıyla Kudüs ve Gazze’deki kardeşlerinin yanındadır.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu