Haber

Samsun’da şehit savcı Murat Uzun için düzenlenen mektup yarışmasında ödüller sahiplerini buldu.

Tunceli’nin Ovacık ilçesinde 11 yıl önce teröristler tarafından şehit edilen Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzun anısına memleketi Samsun’da düzenlenen mektup yarışmasında ödüller sahiplerine verildi.

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı, PTT Çalışanları Dayanışma Derneği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Cumhuriyetin 100’üncü yıl dönümünde düzenlenen “Şehit Cumhuriyet Savcısı Murat Uzun’a Mektup Var” yarışmasının ödül töreni düzenlendi.

Samsun Adliyesi İsa Fidan Konferans Salonu’nda düzenlenen ödül töreninde konuşan Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, Kurtuluş Savaşı’nın 100. yılında ilk adımının atıldığı Samsun’da Cumhuriyet Başsavcısı olmaktan onur duyduğunu ifade etti. Cumhuriyetin.

Yarışmada ödül alanların yanı sıra dereceye girmeyenleri de tebrik eden Kılıç, “Şehitlerin vurulunca değil, unutulunca öldüğünü biliyoruz. Bu tür etkinlikleri düzenleyerek aziz şehidimizi unutmayacağız. Unutturmayacağız. Şehidimize mektup yazamadım. Ancak izniniz varsa şehidimize hitap etmek isterim; Aziz şehidim, Cumhuriyet Bayramınız.” Mübarek olsun. Beni duyduğunu ve gördüğünü biliyorum. Çünkü ayette de belirtildiği gibi, ‘Allah yolunda öldürülenlere ölü denmez, onlar diridirler ama siz bunun farkında değilsiniz.’ Aziz şehidim şunu bilmelisiniz ki, muhterem babanız bizim babamızdır, anneniz bizim annemizdir, çocuklarınız bizim evlatlarımızdır. Ruhun “Huzur içinde yat.” söz konusu.

PTT Çalışanları Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Bayraktar, konuşmasında ülke genelinde faaliyet gösteren bir dernek olduklarını belirtti. Derneğin en önemli faaliyetlerinden birinin şehitleri anmak olduğunu belirten Bayraktar, “Bu anlamda kütüphaneler açıyor, konferanslar düzenliyor, anma programları yürütüyoruz. Şehidimizin babası Hamit ağabeyimize danıştık ve şunları söyledi: Mektup yarışı düzenlemek istedik ve bu mektupları daha kalıcı olsun diye kitap haline getirmek istedik. Kendisi de büyük destek verdi.” verdi.” dedi.

Mektup yarışmasını ulusal bir projeye dönüştürdüklerini ve 15 yaş üstü herkesin katılabileceği bir yarışma olarak sunduklarını belirten Bayraktar, şöyle konuştu:

“Ülkenin dört bir yanından onlarca, yüzlerce mektup geldi. Önce ön elemeye tabi tutuldu, finale kalanlar kör hakem sistemiyle değerlendirilerek sıralamalar ortaya çıktı. Biz onların ifadesine güveniyoruz. Şehidimiz, ailemizin bereketi, Allah’ın izni ve bu tarifsiz duyguyu burada yaşamak.” “Umutluyuz. Törenimiz hayırlara vesile olsun. Saygılarımı sunuyorum.”

Yarışmada mansiyon ödülüne Ömer Dağlı, üçüncülük ödülüne Büşra Eroğlu, ikincilik ödülüne Fevzi Boran ve birincilik ödülüne İbrahim Şaşma layık görüldü.

Ödül alan yarışmacılar programa yazdıkları mektupları okudu.

Törene, şehidin babası Hamit, eşi Cihan, çocukları Buyruk Kaan ve Hakan Taner Uzun, Samsun Valisi Orhan Tavlı, Garnizon Komutanı Gazi Tümgeneral Davut Ala, İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Ağar, protokol katıldı. üyeleri, şehit yakınları ve yarışı kazananlar katıldı. İçeri girenler katıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu