Ekonomi

Vali Çiçek: “Kayseri Valisi Olmaktan 10 Kat Gurur Duydum”

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (OSB) 20. Mali Genel Kurulu’nda konuşan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Kayseri’nin depremin ardından bölgeye yağmur yağdığını belirterek, “Kayseri valisi olmaktan 10 kat daha gurur duyuyorum” dedi.

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitci, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, Kayseri OSB Başkanı Mehmet Yalçın, protokol üyeleri ve sanayiciler katıldı.

“Kayseri OSB’yi eski misyonuna kavuşturduk”

Faaliyetlerle ilgili açıklama yapan Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yalçın, “Kayseri Organize Sanayimiz 20. Sanayi Bölgesine hoşgeldiniz demek istiyorum.Kaliteli ve kaliteli hizmet sunumuna büyük katkı sağlayacağına olan inancımı özellikle belirtmek isterim.24 Haziran 2022 tarihinde sizlerin teveccühü ile göreve başlamış bulunmaktayız. sonra Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nin çalışma esaslarını sanayicimiz lehine değiştirdik, sanayicimizin hizmetkarı olduk, Beytülmal’e el uzatmadık, uzatılmasına izin vermedik, münakaşaya girmedik. Kimseyle mazeret üretmedik.Yaşananların peşine düşmedik böyle söylendi.Sanayicimize sadece Allah rızası için hizmet etmeye çalıştık.Göreve geldiğimiz günden beri eksiklikleri tespit ettik. Yapılması gerekenleri planladık. Projelerimizi oluşturduk. Sanayicimize yetersiz ve uygunsuz bulunan tüm hizmetleri durdurduk. Zararın karşılığı nerede olursa olsun kar mantığıyla hareket ettik. Stok sayımı yaptık. Bildiğiniz gibi bir önceki yönetim döneminde ortaya çıkan şikayetler üzerine Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından ikinci kez müfettiş ataması yapıldı. Dubai Ticaret Merkezi ve diğer kurulan firmalarla ilgili ticari faaliyetlerin devam etmesi nedeniyle Kayseri OSB’deki hasar Bakanlık müfettişleri tarafından tespit edilemedi. Dubai Ticaret Merkezi ve söz konusu şirketlerin kapatılmasının ardından durumun akıbeti Bakanlığımız tarafından istendi. Göreve geldiğimizde önümüzde büyük bir sorun olduğu tespit edilen Dubai Ticaret Merkezi’nin tüm hesapları bağımsız denetçiler tarafından denetleniyor. Bağımsız Denetçi raporu sonuçlanmak üzeredir. Rapor Kayseri OSB menfaatleri doğrultusunda hareket edilerek ilgili mercilere iletilecektir. Kayseri OSB’yi eski görevine kavuşturduk, döndürmeye de devam ediyoruz. İlk 6 ayda Kayseri OSB’mizin de en iyi hizmeti vermesi için çalışmalarımızın meyvelerini aldık.

Bankalara borçlu olarak devraldığımız Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’ni hayata döndürdük. 24 Haziran 2022 tarihinden bu yana bankalardan tek kuruş kredi kullanılmadı. Çok şükür Kayseri OSB gereksiz harcamalardan kurtulmuş, tek kuruş borcu da yok. Kayseri OSB’miz 2018 yılından bu yana en mükemmel mali dönemini yaşıyor. Bugün itibarıyla 150 milyon TL’yi aşan nakit ve gayrinakdi aktifimiz var. Bu rakam yönetimimizin gururu, sanayicimize hizmet sevdamızın göstergesidir.

“100 milyon TL’lik altyapı yatırımı planladık”

Kayseri OSB için yaklaşık 100 milyon TL’lik altyapı yatırımı planladıklarını söyleyen Başkan Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Görevde bulunduğumuz yaklaşık 1 yıllık süreçte her hizmeti yeniden yapılandırmak ve daha iyisine ulaşmak için çalıştık. Sanayicimize destek olmak, sorunları kısa sürede çözmek için birçok projeyi de gündemimize aldık. Kayseri OSB Fuar Merkezimizde yılda 12 fuar düzenlemek için yola çıktık.Bir fuar için planlarımızı yaptık.Ancak 6 Şubat Kahramanmaraş depreminden sonra fuarda değişiklik yapmak gerekti. fuar düzenlemeleri.Deprem sonrası Kayseri OSB Fuar Merkezimiz Kayseri iş dünyasının katkılarıyla lojistik üs haline getirildi.Kayseri OSB yönetimi olarak fuarlardan elde ettiğimiz gelirlerin değerli bir kısmını fuarlardan vazgeçtik” diye konuştu. depremden etkilenen halkımızın yaralarına merhem olmak. Kayseri OSB’de meslek yüksekokulu kurma projemizde büyük mesafe kat ettik. Kayseri Üniversitesi ile imzaladığımız protokol ile 8 bin metrekare alanımızı kullanıma açtık. Kayseri OSB içerisinde güvenliğin aktif bir şekilde sağlanmasına yönelik çalışmalar yürüttük. Bölgemizin ana girişlerinde güvenlik görevlisi projemizi hayata geçirdik. Yakın gelecekte Ambar bölgesinde hep ilk bekçi kulübemizin temelini atacağız inşallah. Bölge molalarımızda polisimize gece devriyeleri başlatmasını sağladık. Bilişim ve teknoloji altyapımıza yatırımlarımızı yaptık. Sanayicilerimizin GES ihtiyacını karşılamak için yaklaşık 100 milyon TL’lik altyapı yatırımı planladık. İnşallah bu yaz adım adım yapacağız. Kayseri OSB’mizde büyük bir ihtiyaç olan sağlık merkezi kurmak için Sağlık Bakanlığımızla birlikte çalışma programı başlattık. Fevzi Mercan camii önüne yeni iş merkezi yapılması projemizde son aşamaya geldik. Yaklaşık 90 milyon TL bedelli asfalt serim çalışmalarımıza Mayıs ayında başlıyoruz. Bu sayede bölgemizde ulaşımı daha nitelikli hale getireceğiz. Hayırsever-bölge işbirliği ile dağ parselleri bölgesinde yeni bir cami inşaatı projesi oluşturduk. Bu arada şunu da söylemeliyim ki Kayseri OSB Yönetim ve Kontrol Kurullarındaki tüm arkadaşlarımız büyük bir özveriyle çalışıyor. Bu anlamda yönetim ve denetim kurulu üyesi olan arkadaşlarıma huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Rabbim tüm idare ve bölge müdürlüğü çalışanlarımızdan razı olsun. Sanayicilerimizin ihracat, üretim ve istihdam yürüyüşünde Kayseri OSB yönetimi olarak üzerimize düşeni yapacağımızı bilmenizi isterim. Bu duygu ve inançlarla, 20. Olağan Mali Genel Kurulumuzun Bölgemize, şehrimize ve ülkemize hayırlar getirmesini bir kez daha Yüce Allah’tan niyaz ediyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum.”

Kayseri Valisi olmaktan 10 kat daha fazla gurur duyduğunu belirten Vali Çiçek, “Hepinizin bildiği gibi 2,5 aydır Kayseri’de bulunmadım. 8.5 ay ödemesiz süre.Ancak bu 2.5 aylık süre içinde anladım ki gururum 10 kat artmalı.Talas Belediyemiz sanayicimiz vallahi afet bölgesine yağmur yağdı Kayserili biri vardı. yaraları sarmak için her yerde.Böyle bir ilin valisi olmaktan ve böyle bir kentle hizmet vermekten onur duyduğumu bir kez daha belirtmek isterim.Hepinize sonsuz teşekkür ediyorum.Allah hepinizden razı olsun ve bizi ayırmasın. Bu tür acıları bir daha yaşayın” dedi. – KAYSERİ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu