Haber

YTB’nin “2023 Türkiye Bursları” başvuruları başladı

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın (YTB) dünyanın dört bir yanından gelen uluslararası öğrencilere Türkiye’de yüksek öğrenim imkanı sunan “Türkiye Bursları” programına 2023 yılı başvuruları başladı.

YTB’den yapılan yazılı açıklamaya göre, 1992 yılında “Büyük Öğrenci Projesi” adıyla başlatılan ve 2012 yılında “Türkiye Bursları” markasıyla dünyaya açılan Türkiye’nin resmi uluslararası öğrenci bursu programına 2023 yılı başvuruları YTB koordinasyonunda gerçekleşti. YTB ​​açıldı.

Dünyanın tüm ülkelerinden başvurular; Lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim almak isteyen uluslararası öğrencilere açık olacaktır.

Burs programlarına başvurular 20 Şubat’a kadar “https://tbbs.turkiyeburslari.gov.tr/” sayfasından alınacaktır.

Programlar hakkında detaylı bilgiye “https://www.ytb.gov.tr/yvburslari/” sayfasından ulaşılabilir.

Dünyanın en kapsamlı burs programı

Uluslararası öğrencilere diğer burs programlarına göre daha geniş olanaklar sunmasıyla öne çıkan Türkiye Bursları, her yıl rekor sayıda başvuru alıyor.

Türkiye Bursları programı; Üniversiteye yerleştirme, aylık burs, üniversite harçları, sağlık sigortası, yurt, konaklama, ücretsiz meslek ve akademi programları, gidiş-dönüş uçak biletleri ile dünyanın en kapsamlı burs programı olarak biliniyor.

Tüm bunlara ek olarak Türkiye Bursları kapsamında; Araştırma Bursları, Başarı Bursları ve Katiplik gibi diğer programlar ise farklı başvuru dönemlerinde YTB’nin internet sitesi ve sosyal medya kanallarında duyurulur.

demirozuajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu