Haber

Ziraat Türkiye Kupası’nda Trabzonspor, Manisa FK’yı mağlup etti.

Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası 5. turunda Manisa FK’yı 3-1 mağlup ederek bir üst tura yükseldi. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Trabzonspor Teknik Müdürü Abdullah Avcı ve Manisa FK Teknik Müdürü Mustafa Kolcu açıklamalarda bulundu.

Maçı değerlendiren Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, “İkinci yarının başlamasından bu yana 13 gün aradan sonra bu 4’üncü maçımız. Türkiye Kupası’nda yoğun bir maç temposu var ve son 16’ya kalmak yoğun bir maç temposu; bugün de önümüzdeyiz. 4. maçımızı tamamladık. Yoğun trafik bizim için.” Devam edecek. Özellikle bugün küçük bir rotasyon yaşadık, çok fazla değil. Rakip aynı pozisyondayken oyun planına uygun olarak biraz daha topa sahip olup gerçek opsiyonları kullanarak oyunu biraz daha erken bozabilirdik. Kazanabilmek son derece değerliydi. Oyunda birkaç nokta. “Forasyon değişikliği yaptık. Oyuncuları başka yerlerde denedik, bazılarını koruduk, bazılarına ise yeni şanslar verdik. Bugün kazandıkları için oyuncularımı tebrik ediyorum. Performanslarını hem bireysel olarak hem de oyun anlamında değerlendireceğim. Bütün oyuncularımı tebrik ediyorum. Manisaspor’a başarılar diliyorum” dedi.

“ABDÜLKADİR ÖMÜR VE UMUT BOZOK İKİNCİL NEDENLERDEN DOLAYI ANTRENMANLARDA DEĞİL”

Abdulkadir Ömür ve Umut Bozok’un ikincil nedenlerden dolayı idmana çıkmadığını belirten Avcı, “Sakatlanan oyuncularımız, özellikle ikinci yarının başından itibaren Afrika Kupası’nda Orsic ve Denswil, özellikle Pepe, Trezeguet ve Paul’ün ağır yükünü taşıyor. Takımın yükünü Larsen, Kourbelis ve Teklic bıraktı ve özellikle bugün sezon başından bu yana oynamayan veya az süre alan oyuncular var.Hüseyin Türkmen bugün ikinci kez şansını yakaladı ve bence Bunu çok doğru kullandık. Fernandes 7 ay sonra ilk sırada yer aldı. “Bugün kampanyaya ara verildi. Arif, Kerem, Umut, Göktan ve Poyraz ise yeni ara verilen oyuncular. Performanslarını değerlendireceğiz. Abdülkadir Ömür ve Umut Bozok ise ikincil nedenlerden dolayı idmana çıkamadı. Bunu çok net bilmiyorum” dedi.

“BAKASETAS ÇOK ÖZEL BİR OYUNCU”

Bakasetas’ın transfer dedikodularına ilişkin konuşan Avcı, şunları söyledi: “Bakasetas’la hemen hemen aynı dönemde Trabzonspor’a geldik. Ben kasım ayında geldim, o da ocak ayında geldi. Çok güzel hikayelerimiz oldu. Bakasetas çok özel bir oyuncu. Antrenmanlarda, sakatlıklarını sahaya yansıtmadan maç kazanma karakterini sürdüren bir oyuncu. Şimdilik bir söylenti var ama dün kadroyla idmana katıldı. Yarın da bizimle olacak. Hafta sonunu konuşacağız. Ancak transferi olur olmaz gerçekleşse bile her şeyi son dakikaya bırakacaktır.Verebildiği kadarını vererek hareket eden bir oyuncu.Dolayısıyla eğer böyle bir şey olursa niyetimi söyleyebilirim. biraz daha net. Buraya çok değerli katkıları oldu. Birlikte çok hoş duygular yaşadık. Böyle bir şey konuşuluyor ama şu an itibariyle benim için netleşmiş bir şey yok. “Ligimizin son şampiyonuyla karşı oynayacağız. Pazar. Eksiklerimiz çok ama Trabzonspor forma her çıktığında en iyisini yapmaya çalışacak. Oyun anlamında en iyi şekilde ne yapabiliriz diye çalışacağız. Transfer olup olmadığını bilmediğim bir konuda konuşmanın doğru olacağını düşünmüyorum. Sadece Baka hakkındaki fikirlerimi anlattım. “Eğer gerçekleşirse bunlara ekleyecek bir şeyim daha olacak.”

“KISA VE ORTA VADEDE YAPABİLECEKLERİMİZ DOĞRULTUSUNDA TRANSFER ÇALIŞMALARI YAPIYORUZ”

Transfer çalışmalarına ilişkin bir soruyu yanıtlayan Avcı, “Kourbelis’in gidişiyle Orsic’in önü açıldı. Çünkü o buranın yatırım yaptığı bir oyuncu. Mart’ta dönecek. Ama onu görmemiz lazım.” en azından bu yıl itibariyle Teklic’in ayrılışı aslında bir kota.” Onu Bakic’le doldurabiliriz. Şu an itibariyle Larsen’in gidişiyle bir boşluk oluştu. Kısa ve orta vadede yapabileceklerimiz doğrultusunda Trabzonspor’un hedefleri ve planlaması doğrultusunda transferler üzerinde çalışıyoruz. Bu, Trabzonspor’un çıkarlarına, oyun planına, oyun organizasyonuna ve bütçesine uygundur. Biz de buna katılacağız. Sayın Cumhurbaşkanımız ve ben bunu en iyi şekilde bilgilendirebiliriz. Bu durumu kamuoyuna da bildirebiliriz. Ama mevcut en sağlıklı durumu en iyi şekilde aşmaya çalışıyoruz. Çünkü gerçekçi ve ulaşılabilir hedefimiz Avrupa kupalarına gitmek ve Türkiye Kupası da bu nedenledir. Sağlıklı bir şekilde gidiyoruz. Daha güçlü bir takımla, daha güçlü bir oyunla, takıma katılımla bunu daha iyi hale getireceğimizi umuyorum. Afrika Kupası’ndan en az bir ay sonra döndüklerini düşünürsek, daha fazla zenginliğe ve seçeneğe sahip olacağız. Bu daha iyi şeylerin hayalini kurmanızı sağlayacaktır. En azından bunları bekliyoruz. Umarım en kısa sürede bunları başarabiliriz” dedi.

MUSTAFA DALCI: TRABZONSPOR’U KUTLUYORUM

Manisa FK Teknik Direktörü Mustafa Kolcu ise, “Genç oyuncularımıza şans vermek açısından önemli bir maçtı. Genç oyuncularımıza içeride daha rahat bir alan açarak, onlara yardımcı olabilecek deneyimli 4 oyuncuyu oynatmalarını sağladık. İlk yarıda Trabzonspor’un oyununa kompakt bir savunmayla karşı koymaya çalıştık. Zaman zaman bunu iyi yaptığımızı düşünüyoruz. İkinci yarı biraz daha istikrarlıydı. Biraz daha fazla oyun ve topa sahip olduğumuzu düşünüyoruz. En az rakip kadar. İkinci yarıdaki oyundan nispeten memnunum. İçeride oynadığımıza inanıyorum. “Oyuncularım tüm güçlerini ve çabalarını ortaya koydular. Ama elbette kalite düzeyi farklı bir durum yaratıyor. Bu nedenle bu maçı kaybettik. Bu anlamda Trabzonspor’u tebrik ediyorum, başarılar diliyorum.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu