Haber

Ahmet Necdet Sezer, Atatürkçü Düşünce Derneği’nin Yılın Atatürkçü’sü ödül törenine katıldı

Atatürkçü Fikir Derneği (ADD) tarafından düzenlenen “Yılın Atatürkçü” ödülleri her yıl olduğu gibi 2022 yılında da sahiplerini buldu.

ADD tarafından düzenlenen Prof. Dr. Muammer Aksoy’u Anma ve 2022 “Yılın Atatürkçüsü” ödül töreni bugün Çankaya Belediyesi Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde gerçekleştirildi.

30. Adalet ve Demokrasi Haftası kapsamında düzenlenen törende 33 yıl önce katledilen ADD’nin kurucularından Prof. Dr. Muammer Aksoy anıldı. Ödüller sahiplerine verilmeden önce gösterimde Aksoy’un hayat hikayesi anlatıldı.

Ödüller dört farklı alanda verildi. “Basın” bölümünde Cumhuriyet Vakfı Başkanı Alev Coşkun, “kültür-sanat” bölümünde sanatçı Pınar Ayhan, “uluslararası ilişkiler” bölümünde diplomat ve siyasetçi Onur Öymen, tarihçi ve yazar Sinan Meydan “eğitim ve bilim” bölümünde ödüle layık görüldü.

Ödül takdimi öncesinde ödül sahiplerinin kısa hayat hikayeleri gösterildi.

Ahmet Necdet Sezer ödüllendirildi

10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve İnönü Vakfı Lideri Özden Toker ödülleri sahiplerine verdi. Sezer, Coşkun ve Ayhan’a; Toker, ödüllerini Öymen ve Meydan’a takdim etti.

“Cumhuriyetimiz demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olarak yaşamaya devam edecektir”

Ahmet Necdet Sezer, “Anayasamızda belirtilen cumhuriyetimizin, Büyük Atatürk’ün gösterdiği bilim ve akıl yolunda yürümeye devam edeceğini ve bir millet olarak yaşamaya devam edeceğini belirterek, ödülleri hepimiz adına takdim ediyorum. demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti.”dedim.

“Laiklik heyecanı içinde olduğunuzu görmekten onur duyuyorum”

Özden Toker “Cumhuriyet’in kuruluşunun ilk 10 yılında dünyaya gelen bir çocuk olmaktan her zaman büyük gurur duydum. Sizlerle birlikte olmaktan, buradaki gençlerin neredeyse bir asır önce doğduğum günlerdeki gibi Atatürk sevgisi, cumhuriyet ve laiklik coşkusu içinde olduklarını görmekten büyük onur duyuyorum.dedi.

“Atatürk devrimleri yaşayacak, karşı devrimler başarılı olamayacak”

Alev Coşkun şunları söyledi:

“Ayaklarımın 18 yaşındaki bir çocuk gibi titrediğini hissediyorum. ADD’nin bu onur ödülü, çocuklarıma ve torunlarıma vereceğim en değerli ikramdır. Ben bu ödülü Cumhuriyet gazetesi için alıyorum. Her devrim bir karşı devrim yaratır, Türkiye’de de oldu.

Karşı-devrim, özellikle çok partili sisteme girdikten sonra bedelini ödedi. Atatürk devrimlerine saldırıyor ve her gün karalıyor. Uğur Mumcu ne dedi? Tarikat, Ticaret, Siyaset…

Bugünden bahsetmek gibi. Umutsuz olamayız ADD, Atatürk’ü daha iyi anlayan bir genç nesil var. Çatışmalar bir kez ortaya çıktı mı, onları tersine çeviremezsiniz. Atatürk devrimler yaşayacak, karşı devrimler başarılı olamayacak. Kuvayi Milliyetçiler ölmez, Kemalistler ölmez.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu